Ultima probă scrisă a bacalaureatului are loc astăzi

Absolvenţii de liceu susţin astăzi ultima probă scrisă din cadrul primei sesiuni a bacalaureatului din acest an.Este vorba despre proba la alegere.

Candidaţii au de susţinut astăzi unul dintre teste la fizică, chimie, biologie sau informatică pentru profilul real şi geografie, filosofie, logică, economice, psihologie sau sociologie pentru profilul umanist.

Ultima probă scrisă a început la ora şi va dura trei ore, la fel ca şi probele anterioare.

Probele scrise au început luni cu examenul la limba şi literatura română, marţi a avut loc examenul scris la limba maternă, iar miercuri s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului.

Bacaluareatul 2014 a început în data de 10 iunie, cu probele orale: limba română (10-12 iunie), limba maternă (11-13 iunie) şi limbă străină (23-27 iunie), dar şi cu evaluarea competenţelor digitale (16-20 iunie). La aceste testări absolvenţii de liceu au primit calificative, nu note. Calificativele respective nu vor influenţa media finală, însă cei care nu şi-au luat probele orale nu au fost admişi la examenul scris.

La nivel naţional sunt 527 de centre de examinare.

Rezultate probelor scrise vor fi afişate în data de 7 iulie, până în ora 12.00. În aceeaşi zi candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor este programată pentru perioada 8 – 10 iulie, urmând ca în data de 11 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Related posts

Leave a Comment