Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei găzduieşte prima expoziție internațională virtuală 3D

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei găzduieşte prima expoziție internațională virtuală 3D Roma-Sarmizegetusa.Expoziția 3D Roma-Sarmizegetusa Turn ONthe History reprezintă un concept modern de expoziție interactivă pentru public.

Este prima expoziție internațională de acest gen din România ce prezintă elemente din cultura antichității clasice romane, susţin organizatorii.

Aceştia au mai precizat că expoziţia este o nouă modalitate atractivă de a descoperi și învăța istoria şi constituie, atât pentru cei tineri, cât și pentru cei pasionați de istorie și arhitectură, o invitaţie la o călătorie în timp și spațiu chiar la Cluj-Napoca.

Monumente din Cetatea eternă, Roma, dar și din capitala provinciei Dacia, Colonia Dacica Sarmizegetusa, așteaptă să fie vizitate în cadrul acestei expoziții. Reconstituirile 3D au fost realizate de echipa Muzeului în parteneriat cu Istitutoper le Tecnologie Applicate ai Beni Culturali din Roma. Piesele arheologicedupă care s-au realizat modelele 3D au fost puse la dispoziție de muzeul Mercati di Traiano – Museo dei Fori Imperiali din Roma, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

O conferință pe această temă va avea loc joi, 7 aprilie 2016, la ora 10, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

Related posts

Leave a Comment