Cluj Shorts: Clujenii redescoperă gustul scurt-metrajelor

Clujul găzduiește unul dintre cele mai importante festivaluri românești dedicate scurt-metrajelor. În competiția oficială a Cluj Shorts se află 54 de filme. Festivalul se va încheia duminică.Festivalul Cluj Shorts a devenit cel mai important eveniment dedicat acestui gen cinematografic. Peliculele care pot fi vizionate de spectatorii clujeni provin din toată lumea, spune fondatorul festivalului, actorul Rareș Stoica. ”Avem filme din toate colțurile lumii, de pe toate continentele, mai puțin din Antarctica, unde cred că încă nu au ajuns mesajele Cluj Shorts. Însă pentru edițiile viitoare, așteptăm și scurt-metraje din Antractica, dacă cei de acolo binevoiesc să ni le trimită”, a glumit Rareș Stoica.

Mulți dintre clujeni descoperă abia acum universul scurt-metrajelor. ”Nu am mai fost niciodată până acum la un astfel de festival. Însă am fost cucerită de prospețimea scurt-metrajelor pe care le-am văzut”, spune o tânără de 22 de ani, studentă la Arhitectură. ”Mie, în general, nu îmi plac filmele, pentru că nu a răbdare. Însă aceste filme sunt geniale, sunt scurte, de bună calitate și foarte dinamice”, spune un tânăr de 30 de ani, de profesie avocat.

Festivalul Cluj Shorts este găzduit de Cinema Victoria. Proiecțiile sunt grupate în calupuri care însumează câte o oră și jumătate de cinematografie de cea mai bună calitate.

Related posts

Leave a Comment