Morphosis Capital anunţă first closing-ul fondului dedicat dezvoltării IMM-urilor din România

Morphosis Capital, un nou jucător important pe piaţa de private equity, anunţă prima închidere a Morphosis Capital Fund I la 45 de milioane de euro. Principalul investitor al fondului este Fondul European de Investiţii (FEI), prin Programul Operaţional Regional, co-finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională. Morphosis Capital Fund I intenţionează să investească între 5 şi 15 milioane de euro capital pe tranzacţie în IMM-urile ce activează în diferite sectoare, precum companii din industria bunurilor de larg consum şi a sectoarelor adiacente, a serviciilor medicale, în sectorul tehnologic, dar şi în industria serviciilor B2B.

Echipa Morphosis Capital este formată din patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Simona Gemeneanu şi Dragoş Petre, care împreună aduc un plus de expertiză beneficiarilor prin experienţa operationala, în investiţii, dar şi în tranzacţii încheiate la nivel local şi internaţional. Aceştia deţin o experienţă profesionala vastă, acumulată pe poziţii de top în cadrul unor companii globale importante, cum ar fi Unilever, Thomson Reuters, TNT Express, Procter&Gamble, PWC şi Innova Capital. Cei patru parteneri s-au întors în România pentru a acţiona ca agenţi ai schimbării şi pentru a facilita dezvoltarea unui mediu antreprenorial performant.

 

„Vedem oportunităţi extraordinare în România. Suntem recunoscători pentru încrederea care ne-a fost acordată de investitorii noştri şi suntem nerăbdători să colaborăm cu antreprenorii români care vor să facă din business-urile lor poveşti nationale si globale de succes. Credem ca mixul nostru unic de abilităţi, dar şi experienţa acumulată pe plan local şi internaţional vor ajuta aceste companii să-şi valorifice potenţialul. Avem o abordare hands-on si cautam mereu sa adaugam valoare companiilor in care investim” a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partener Morphosis Capital.

Related posts

Leave a Comment