Mitul lui Dracula ajută la relansarea turismului în Transilvania

După ridicarea majorității restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, tot mai multe agenții de turism încep să promoveze Transilvania drept destinație de excelență. Mitul lui Dracula ajută multe dintre aceste agenții de turism să își vândă pachetele destinate britanicilor, olandezilor sau americanilor. Unul dintre promotorii acestui tip de turism este chiar stră-strănepotul autorului irlandez al romanului Dracula, Bram Stoker.

Brandul turistic Dracula este unul dintre cele mai puternice din România. Asociat cu brandul Transilvaniei, acesta ajută la relansarea turismului internațional după perioada de pandemie. Există multe publicații de turism și agenții de profil care au decis să promoveze destinațiile turistice din Transilvania, care sunt aproape de rețeaua de autostrăzi din Europa Centrală sau care sunt în apropierea aeroporturilor internaționale din Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Oradea sau Sibiu, spune expertul în turism, Valentin Lungu.

Pachetele turistice legate de mitul lui Dracula includ vizitarea Clujului, unde ar fi locuit avocatul fictiv Jonathan Harker, a orașului Bistrița, pe unde ar fi trecut acesta, dar și a Sighișoarei, locul în care s-a născut Vlad Țepeș, ori a castelului Bran.

Vânzările de pachete turistice în această perioadă sunt stimulate și de faptul că, după pandemie, Aeroportul Internațional din Cluj a ajuns să fie legat prin zboruri directe de aeroporturi care sunt hub-uri intercontinentale, precum cel din Amsterdam ori cel din Lisabona.

Related posts

Leave a Comment