Medicamente noi pentru cei care suferă de unele forme rare ale cancerului sau epilepsiei

Persoanele diagnosticate cu forme rare ale cancerului, leucemiei, epilepsiei sau ale bolilor neurologice degenerative vor putea beneficia din această lună de 17 medicamente noi.Acestea au fost incluse pe lista medicamentelor compensate şi gratuite şi nu au o altă alternativă terapeutică.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate aprobă protocoalele terapeutice de prescriere a celor 17 molecule fără echivalent terapeutic care au fost introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite în luna mai a acestui an. Este vorba despre denumirile comune internationale Ambrisentanum, Stiripentol, Pasireotidum, Clofarabinum, Nelarabinum, Decitabinum, Trabectedinum, Ofatumabum, Dasatinibum, Nilotinibum, Everolimus, Ruxolitinibum, Bosentanum, Tafamidis, Romiplostimum, Sapropterinum, Plerixafor. informează mediafax.

“Pacienţii vor putea beneficia de tratament inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care nouă sunt pentru tratamentul afecţiunilor oncologice”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Lista de medicamente pentru pacienţii cu afecţiuni fără alternativă terapeutică a fost stabilită în baza reglementărilor Uniunii Europene.

Related posts

Leave a Comment