Facturile Hidroelectrica întârzie mai mult – Vezi anunțul companiei

Compania Hidroelectrica anunță că a prelungit, din nou, perioada în care nu emite facturi la energie electrică și nu înregistrează contracte cu clienți noi. Compania anunță că prelungește din nou perioada în care nu emite facturi, potrivit unei informări transmise clienților.

Termenul de 15.11.2022 anunţat anterior a fost depășit, iar compania a modificat acum din nou data până la care implementează softuri noi, termenul fiing joi, 17.11.2022. Anterior, Hidroelectrica anunțase că nu va mai emite facturi timp de două săptămâni, în perioada 27.10.2022 – 10.11.2022.

Stimaţi parteneri,

Vă informăm că în perioada următoare, S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. va desfășura ample operațiuni de implementare a unor noi softuri şi de migrare a bazelor de date, care vor întrerupe temporar procesul de facturare, înregistrarea solicitărilor si reclamațiilor, precum şi răspunsurile la cererile care se află în curs de procesare. 

Intervalul de derulare a acestor procese va fi 27.10.2022-17.11.2022.

În perioada indicată, activitatea de relaționare cu publicul a S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. se va desfășura în continuare conform programului afișat pe site-ul companiei. 

Dosarele depuse în aceasta perioadă pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi procesate ulterior finalizării operațiunilor menționate.

Vă asigurăm că se depun toate eforturile necesare pentru reluarea serviciilor în cele mai bune condiții pentru dumneavoastră“, se arată în mesajul transmis de companie.

Compania Hidroelectrica, controlată de stat, este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin. Compania are o ofertă de 25 de bani/kWh pentru consumatorii casnici, preț valabil pentru un an de contract.

“Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni”, a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor. Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit. Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire.

Related posts

Leave a Comment