Mai este Clujul un oraș locuibil? Forum deliberativ la Biblioteca Județeană

În contextul în care, astăzi, tot mai mulți locuitori ai Clujului își pun întrebarea dacă orașul în care trăiesc mai este unul locuibil, Biblioteca Județeană ,,Octavian Goga” Cluj, organizează un forum deliberativ unde cei prezenți vor avea posibilitatea de a discuta această chestiune. 

Evenimentul va avea loc miercuri, 2 martie 2022, de la ora 17:30, la Secția de artă, etaj 5 est al sediului central, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare.

Luna aceasta, o garsonieră de 11 mp dată spre închiriere, la prețul de 200 de euro, a devenit virală pe Facebook. Glumele s-au ținut lanț în secțiunea comentarii, iar postarea a ajuns subiect național de știri. Dincolo de latura amuzantă a chestiunii, se ridică iarăși aceleași veșnice întrebări, rostite de câțiva ani încoace de mulți dintre clujeni: Se justifică prețurile chiriilor și apartamentelor din Cluj-Napoca? Nu cumva a devenit orașul puțin prea scump? Mai este Clujul un oraș locuibil? De cealaltă parte, multe voci ar spune că mai curând Clujul devine tot mai locuibil, argumentând că orașul beneficiază de transport verde, piste de bicicletă, festivaluri internaționale și o piață a muncii foarte ofertantă.

Asemenea chestiuni, care tind să polarizeze comunitatea, pot fi adresate cel mai bine prin dialog și deliberare. Astfel, cei interesați sunt invitați să participe la forumul deliberativ Discută, Dezbate, Deliberează, unde au posibilitatea de a-și spune părerea și de a delibera alături de alți membri ai comunității cu privire la care ar putea fi cea mai potrivită cale de ameliorare a acestei situații.

Înscrierile se pot face la următoarea adresă: https://forms.gle/tUNCsLdgA2DLX6mv9

Deliberarea publică este o modalitate de a discuta chestiuni de interes public și civic, adesea controversate sau polarizante, în care accentul cade pe găsirea unei soluții comune la chestiunea ridicată, și nu poziționarea fermă de partea uneia sau alteia dintre opțiuni. Forumurile deliberative sunt conduse de un moderator, se desfășoară în baza unui regulament acceptat de către toți participanții, încurajându-se respectarea fiecărui participant, indiferent de opiniile exprimate.

Related posts

Leave a Comment