Zeci de manuscrise semnate de Mircea Eliade au fost scoase la licitație

Mircea Eliade și alte personalităţi marcante ale României revin în actualitate! Zeci de manuscrise care le aparţin vor fi scoase la vânzare, în această primăvară, de singura Casă de Licitaţii din România dedicată bibliofiliei, fotografiei istorice şi documentelor pe hârtie.

Cezar Florea, proprietarul institutiţiei, anunţă astfel cea mai importantă licitaţie de manuscrise literare, filosofice și carte rară organizată vreodată în România.

Scoase la vânzare vor fi şi cincisprezece manuscrie ale unor poezii şi variante semnate de Octavian Goga, dar şi piese unicat semnate de Nae Ionescu, Constantin Noica, Eugen Ionesco sau Lucian Blaga. Unele dintre documente sunt propuse pentru clasare la Tezaur.

Lui i se adaugă şi alte documente ale celui supranumit „filosoful disperării”: un alt manuscris de douăzeci de file scrise în română, germană şi franceză, alte câteva manuscrise şi zece dintre cărţile publicate de Cioran, în română şi franceză, exemplare care îi şi poartă semnătura şi care sunt râvnite de colecţionari din toată lumea.

Related posts

Leave a Comment