Legea majorării salariilor cu 10%, promulgată de către Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar.Potrivit premierului, Dacian Cioloş, măsura poate fi aplicată cu menţinerea ţintei de deficit de 3%, fără alte tăieri.

“Nu mă surprinde deloc, am avut o discuţie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri şi legat de acest subiect şi i-am spus că în calculele pe care le-am făcut am inclus şi această creştere de 10 la sută şi după calculele noastre putem rămâne în ţintă de deficit de 3 la sută cu această creştere”, a precizat premierul.

Cioloş a mai menţionat, de asemenea, şi faptul că aplicarea acestei măsuri prespune tăierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, însă, se ca merge pe partea de investiţii unde sunt rezerve de fonduri şi pentru investiţii, atât la ministerul Dezvoltării cât şi ministerul Transporturilor şi că se va face un efort din absorbţia fondurilor europene că să avem şi investiţii aşa cum ne-am propus

Legea majorării salariilor bugetare cu 10%a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 11 noiembrie. Iniţial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sănătate cu 25%, însă un amendament PSD adus în comisiile de specialitate din Parlamant a prevăzut că vor creşte şi salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Condiţia pentru aplicarea acestei prevederi este ca aceştia să nu mai fi beneficiat în cursul anului 2015 de alte majorări.

Related posts

Leave a Comment