Începe Transilvania Jazz Festival la Cluj

Ajuns la cea de-a noua ediție, Transilvania Jazz Festival reuneşte la Cluj, între 2 și 4 decembrie, importanţi muzicieni de jazz ai momentului, din ţară şi străinătate.În cele trei seri de festival, publicul clujean se va putea bucura de evenimente muzicale de excepție, asigurate de artiști români și internaționali precum Sebastian Spanache Trio, Marcian Petrescu Duo, Bodurov Trio și Paolo Profeti European Collective.SebastianSpanacheTrio va deschide ediția din acest an, prin concertul programat în 2 decembrie, ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenților. Sebastian Spanache Trio are o activitate concertistică intensă, atât naţională cât şi internaţională, în ultimii ani împărţind scena cu artişti de talie mondială, cum ar fi Richard Bona, Hidden Orchestra, Adam Bałdych Imaginary Quartet sau Robert Mitchell’s Panacea. Trio-ul are la activ două albume lansate oficial, „Humanized”, în 2013, şi „A Pasha’s Abstinence”, în 2014, cel din urmă fiind premiat ca „Cel mai bun album” la prima ediţie a Premiilor Revistei Sunete 2014. Sebastian Spanache Trio a luat naștere în a doua jumătate a anului 2011 la Timișoara și este format din Sebastian Spanache (pian, rhodes, wurlitzer), Csaba Sánta (contrabass, chitară bas) și Radu Pieloiu (tobe, percuție).

https://[media=www.youtube.com/user/Cdnalsi]
În cea de-a doua seară a festivalului, pe data de 3 decembrie, publicul va avea parte de un adevărat regal de blues acustic, cântat doar cu chitară acustică, muzicuțăacustică și vocede Marcian Petrescu Duo,în cadrul concertului „Povestitorii – muzicuța și chitara în tradiția adevărată a bluesului acustic”.
Marcian Petrescueste singurul muzician de blues care a reușit performanța de a avea ca invitați pe albumele sale solo pe doi dintre cei mai importanți muzicutiști de blues ai momentului, ambii laureați cu Premiul Grammy – Sugar Blue și Charlie Musselwhite. Elpropune un proiect extrem de proaspăt și de spectaculos, împreună cu unul dintre cei mai talentați și virtuoși chitariști din România în acest moment – Florin Giuglea. Colaborarea dintre cei doi a început încă din 2006, până acum ei concertând împreună în peste 30 de orașe.

https://[media=www.youtube.com/watch?v=XlyV81exx8c]

Related posts

Leave a Comment