Înotătorul român David Popovici nu are rival în bazin – A mai stabilit un record mondial

Înotătorul român David Popovici nu are rival în bazin. La primele lui Campionate Mondiale de natație pentru seniori, el s-a calificat cu primul timp în finală! În semifinale a stabilit chiar un record mondial de juniori.

În semifinalele probei de 200 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta, David Popovici a reușit să stabilească un nou record mondial de juniori: 1:44.40. Acesta a fost și cel mai bun timp al semifinalelor, așa că în finala de luni a Campionatelor Mondiale de la Budapesta el va pleca de pe culoarul 4, cel destinat favoriților.

Elevul lui Adrian Rădulescu a înotat cele patru lungimi de bazin în 1:44.40, nou record mondial de juniori! David s-a calificat cu cel mai bun timp în finală şi va înota mâine pentru un rezultat istoric”, a anunţat COSR pe pagina oficială.

Tot luni și tot în finală va concura și celălalt copil teribil al înotului românesc, Robert Glință. El va concura în proba de 100 m spate, în care s-a calificat cu cel de-al optulea timp al semifinalelor.

David Popovici ascută Subcarpați la antrenamente

Noul recordmen mondial al juniorilor în proba de 200 m liber, David Popovici, are un mod propriu de a se încărca pozitiv în timpul antrenamentelor: „Ascult muzică, fie înainte, după sau uneori și în timpul antrenamentului, îmi iau boxa și o pun pe culoar. Ascult Subcarpați foarte des, au melodii care îmi plac, melodii care îmi dau starea potrivită și melodii pe care le mai și fredonez în anumite probe lungi”, a dezvăluit Popovici.

De asemenea, David are și o carte preferată care i-a marcat copilăria: ”Am acest răspuns încă de când eram mai mic pentru că nu cred că am mai citit o carte care să mă prindă atât de mult și, deși am citit-o când eram mai mic, a rămas în sufletul meu,<< Singur pe lume>> de Hector Malot”, spune el.

Înaintea plecării spre Campionatele Mondiale , David recunoștea că se gândește să renunțe la telefonul mobil: „Anul trecut, dacă voia cineva să dea de mine, mai repede dădea prin ai mei. A fost o detoxifiere foarte bună! Și vara asta voi face la fel pentru că urmează foarte multe competiții, cu un program plin și cred că mediul online nu mă ajută”, spunea el.

Related posts

Leave a Comment