Clujul găzduiește Simfonia Prieteniei

Clujul găzduiește un eveniment emoționant: Simfonia Prieteniei, cu prezența cunoscutului actor Bob Rădulescu.

Serviciul de Ajutor Maltez în România va organiza, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, Festivalul Simfonia Prieteniei, un eveniment socio-cultural care pune în centrul comunității persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca, în special tinerii și copiii. Evenimentul se află la prima ediție și va avea loc la Centrul de Cultură Urbană Casino, în Parcul Central, în perioada 25-26 iunie.

„Ne propunem ca prin acest eveniment să învățăm să fim mai toleranți și empatici, să ne descoperim, să spargem bariere, să depășim prejudecăți și să aducem împreună comunitatea – copii și adulți deopotrivă, indiferent de abilitățile sau dizabilitățile lor. Așteptăm așadar, cu nerăbdare și încredere ca acest festival al prieteniei să înceapă și să aducă culoare și bucurie în viețile noastre.” afirmă Mirela Codreanu, director Centru Grădinița Malteză și coordonator al festivalului.

Festivalul este organizat în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), Facultatea de Psihopedagogie specială și Biroul pentru Studenți cu Dizabilități, Liceul Teoretic Elf, Centrul de asistență şi îngrijire Sfânta Maria” și este susținut de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin prin intermediul Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca (DASM).

Obiectivul principal al festivalului îl constituie incluziunea socială a copiilor și tinerilor cu nevoi speciale prin intermediul activităților informale, socio-culturale și de petrecerea a timpului liber. „Scopul pe care îl urmărim este creșterea gradului de incluziune și integrare socială a tinerilor și copiilor cu dizabilități, și anume, crearea unui cadru comun, în care să aducem împreună comunitatea pentru petrecerea timpului împreună. Am pregătit multe surprize și activități: teatru de păpuși, panou de escaladă, sesiuni de lectură, activități asistate de animale, ateliere de pictură și, bineînțeles, concerte”, mai afirmă Mirela Codreanu.

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România are o experiență de peste 30 de ani în activități derulate în folosul persoanelor cu dizabilități, copii și adulți și în organizarea de evenimente adresate acestor categorii vulnerabile. În Cluj-Napoca, Centrul de Zi pentru Copiii cu Dizabilități Neuromotorii „Grădinița Malteză” desfășoară de 28 de ani neîntrerupt activități zilnice cu copiii cu dizabilități pentru 25 de beneficiari.

“Nu voi conteni din a vorbi despre cât de importantă este comunitatea pentru fiecare dintre noi. Dincolo de orice, comunitatea vindecă. Vindecă răni fizice, dar mai ales răni sufletești, iar sentimentul de “împreună”, de “apartenență” ne ajută pe fiecare dintre noi să ne simțim în siguranță. Să simțim că locul pe care îl avem este unul care ne ajută nu doar să fim, ci să și creștem. SIMFONIA PRIETENIEI nu este despre unii sau despre alții, ci este despre fiecare dintre noi, așa că vă așteptăm pe fiecare dintre voi, nu să ne fiți alături, ci să vă fiți alături. Acesta este mesajul central pe care vrem să îl transmitem: “noi vrem să aducem oamenii împreună pentru binele fiecăruia dintre noi prin a învăța că diferențele dintre noi ne unesc, nu ne despart.” afirmă Raluca Anton,  ambasador Simfonia Prieteniei și formator & supervizor în psihoterapie.

“Vă invit cu drag la Simfonia Prieteniei, festivalul care ne aduce împreună indiferenți cât am fi noi de diferiți, ca să fim pentru 2 zile la fel. Copii care ne jucăm.” afirmă Bob Rădulescu, ambasador Simfonia Prieteniei.

Related posts

Leave a Comment