Înghesuiala de la aeroportul din Cluj provoacă scandal la nivel național – O nouă ordonanță militară

Premierul Ludovic Orban a cerut demiterea directorului Aeroportului Internaționali Cluj, David Ciceo. Șeful Guvernului este nemulțumit de modul în care a fost gestionată îmbulzeala produsă la intrarea în clădirea aerogării.

Solicitarea de demitere a fost formulată în plină ședință de Guvern, după ce mai mult de 1.000 de oameni care plecau la munci sezoniere în Germania au fost adunați în parcarea aeroportului din Cluj. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat, în aceeași ședință de Guvern, că îmbulzeala produsă la Cluj este inacceptabilă. El, însă, a precizat că parcarea aeroportului nu este administrată de directorul acestuia, ci a fost concesionată de Consiliul Județean Cluj unei firme private.

În acest context, conducerea Consiliului Județean Cluj, aflată de mai multă vreme în conflict cu directorul aeroportului, i-a cerut demisia lui David Ciceo. Polițiștii de la Serviciul Transporturi au pornit o anchetă penală în acest caz, dar primele date arată că vina pentru proasta organizare ar aparține firme de recrutare a forței de muncă ce a organizat transportul muncitorilor cu avioane charter.

De asemenea, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat o nouă ordonanță militară după acest incident. Aceasta, practic, transferă autorităților din București dreptul de a aproba zborurile de tip charter.

Related posts

Leave a Comment