Începe Herbstfest la Cluj

Câteva mii de oameni sunt aşteptaţi la Herbstfest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane. Evenimentul, care a ajuns la cea de-a şasea ediţie, va fi organizat în Piaţa Unirii din Cluj, de vineri până duminică. Printre invitaţii acestei ediţii se numără fostul comisar european, Dacian Cioloş, şi ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu. Herbstfest este organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limbă Germană din Transilvania de Nord (DWNT).

„De la prima ediţie până acum festivalul a devenit mult mai variat. S-a pornit de la ideea unui cort de distracţie şi an de an s-au adăugat diferite componente. Nu urmărim să facem un Oktoberfest identic ca la Muenchen, avem deja unele festivaluri paralele aici, ci vrem să acoperim o zonă mai largă puţin, mai variată, a aducerii tradiţiilor germane aici. Vrem să intrăm puţin şi în zona academică, să generăm un dialog public, pe mai multe componente între Germania şi România şi pe temele care sunt de interes comun“, a declarat Florin Sabou, directorul Bielomatik şi vicepreşedinte DWNT.

 

Programul evenimentului include o prezentare de modă dedicată rochiilor ”Dirndl”, portul popular tradiţional german pentru femei. Fiecare piesă este lucrată manual şi creată special pentru această prezentare. Pe întreaga durată a festivalului, în Piaţa Unirii va fi amenajat un colţ al copiiilor – un zid de pictură oferit de un atelier de confecţionat lampioane şi învăţat cântecele în germană pentru Laternenfest – Sărbătoarea Lampioanelor.

Related posts

Leave a Comment