Guvernul va aproba luni proiectul de buget pe 2011


Guvernul se va reuni luni, într-o şedinţă programată, pentru a discuta şi aproba proiectul de buget pe anul 2011. Imediat după finalizarea şedinţei, proiectul va fi transmis Parlamentului. Mai mulţi parlamentari PDL se află la sediul Guvernului pentru a discuta despre acest proiect.Potrivit primelor informaţii despre proiect, ordonatorii de credite vor primi mai puţini bani de la buget în 2011 atât faţă de execuţia preliminată pentru acest an, cât şi comparativ cu bugetul iniţial pentru 2010. Excepţie de la această reducere vor face ministerele Muncii, Agriculturii, Mediului, Finanţelor, Dezvoltării şi Transporturilor, potrivit Mediafax.
Pensia minimă garantată acordată în prezent sub forma unei indemnizaţii sociale, la fel ca şi celelalte pensii din sistemul social, va fi îngheţată la valorea actuală pe parcursul întregului an 2011.
În acelaşi timp contribuţiile de asigurări sociale percepute angajatorului şi angajatului vor rămână la acelaşi nivel sau vor creşte, scăderea lor fiind exclusă.
De asemenea, fondurile bugetelor locale din TVA vor fi diminuate substanţial prin reducerea la jumătate a alocaţiilor pentru lucrări de infrastructură şi baze sportive, dar şi a banilor pentru salarii din învăţământ şi ajutoare sociale, iar volumul creditelor pentru înfiinţarea locurilor de muncă va fi restrâns cu 50%.
Autorităţile locale nu mai pot finanţa lucrări de investiţii noi şi trebuie să asigure în prealabil surse de finanţare a proiectelor aflate deja în derulare, fiind obligate să încheie în primul rând investiţiile cu termen de finalizare depăşit.
Regiile autonome şi companiile de stat sunt obligate să îngheţe anul viitor angajările, astfel încât să nu depăşească numărul de personal stabilit pentru 2010, iar societăţilor cu pierderi ori care sunt subvenţionate le este impus să limiteze cheltuielile cu salariile la nivelul din acest an.

Related posts

Leave a Comment