Guvernul îşi asumă răspunderea pe proiectul de lege privind măsurile de austeritate săptămâna aceasta

După aprobarea în Guvern a scrisorii de intenţie către FMI, Guvernul urmează să-şi asume răspunderea pe un proiect de lege, a anunţat premierul Emil Boc, la finalul discuţiilor de la Palatul Parlamentului cu preşedintele Traian Băsescu.Guvernul ar vrea să-şi asume în această săptămână răspunderea în Parlament pentru măsurile de austeritate. Informaţia a fost făcută publică de deputatul Sulfina Barbu, la finalul întâlnirii pe care parlamentarii PD-L au avut-o cu preşedintele Traian Băsescu.
În ceea ce priveşte data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea, Sulfina Barbu, preşedinta Organizaţiei de femei a PDL, a declarat că aceasta va fi aflată miercuri, însă a apreciat că pachetul pentru asumare trebuie să fie prezentat în Parlament “cât mai repede”.
“Guvernul îşi doreşte ca, până luni, să vină cu pachetul în Parlament pentru că şi aici sunt procedurile parlamentare”, a spus Barbu.
“Două lucruri sunt certe: în primul rând, trebuie aprobată în Guvern scrisoarea de intenţie către FMI. După aceea urmează asumarea răspunderii pe un proiect de lege, nu pe ordonanţă de urgenţă”, a spus premierul Emil Boc, la finalul discuţiilor cu şeful statului, de la Palatul Parlamentului.
Conducerea PDL s-a întâlnit marţi la Palatul Parlamentului cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta despre planul de austeritate convenit cu FMI.

Related posts

Leave a Comment