Toate pensiile vor fi tăiate, anunţă ministrul Finanţelor

Se reduc sau nu se reduc toate pensiile? Aceasta este întrebarea la care, nici guvernanţii nu au deocamdată un răspuns unic. Ministrul Finanţelor a declarat astăzi că toate pensiile vor fi tăiate. Declaraţia vine la numai câteva ore după ce pensionarii au spus că au primit garanţia de la ministrul Muncii că pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%.Toate pensiile vor fi tăiate. Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a spus după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu că ”pensiile nu se pot tăia diferenţiat”. Varianta lui Vlădescu a fost întărită de ministrul Muncii Mihai Şeitan: ”Măsurile de austeritate nu se mai schimbă”.
Declaraţia ministrului Muncii vine la numai câteva ore după ce, pensionarii care au fost la discuţii cu guvernanţii au spus că ministrul le-a promis că pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%.
După întâlnirea dintre Traian Băsescu şi grupul parlamentar al PDL, Mihai Şeitan a spus însă că nu s-a pus niciun moment în discuţie ca pensiile mai mici de 1.000 de lei să nu fie reduse cu 15%.
“Nu a fost o discuţie în sensul acesta. Am primit o delegaţie de pensionari la Ministerul Muncii, care au venit cu o solicitare scrisă în care arată că îşi doresc să nu scadă pensiile cu 15%, cele sub 1.000 de lei. Nu a fost vorba nicio secundă că susţin ideea ca pensia de 1.000 de lei să nu fie scăzută. Le-am promis numai că vom lua în calcul această posibilitate, şi o vom discuta miercuri împreună cu toate celelealte solicitări. Măsura însă pe care o vom lua va fi în funcţie de posibilităţile pe care le avem”, a spus Şeitan.
Ministrul Muncii a precizat că a primit solicitările scrise ale pensionarilor şi că le-a explicat acestora situaţia financiară şi de ce este nevoie să se facă reduceri la pensii.

Related posts

Leave a Comment