Băsescu a cerut ca măsurile de austeritate să fie aplicate “de sus până jos”

Liderul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu le-a spus democrat-liberalilor că măsurile de austeritate trebuie aplicate “de sus până jos”, în toate ministerele şi companiile, şi nu doar populaţiei, fiind obligatoriu ca “miniştrii să ia măsuri concrete”.Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, la finalul negocierilor de la Palatul Parlamentului dintre şeful statului şi reprezentanţii PDL, că preşedintele Traian Băsescu a avertizat că măsurile de austeritate trebuie să se aplice “la toate ministerele, toate companiile, şi nu doar către populaţie”.
“Am discutat (n.r. cu şeful statului) măsurile de austeritate, situaţia cheltuielilor bugetare şi faptul că trebuie ca aceste măsuri de austeritate să se aplice de sus până jos, la toate ministerele, toate companiile, şi nu doar către populaţie. Este absolut obligatoriu ca toţi miniştrii să iasă cu măsuri concrete”, a precizat preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Suflina Barbu, după întâlnirea parlamentarilor democrat-liberali cu Traian Băsescu.
Deputatul a adăugat că Guvernul îşi doreşte să trimită Parlamentului pachetul de măsuri de austeritate în cursul acestei săptămâni. “Până luni să vină cu pachetul în Parlament, pentru că şi aici sunt procedurile parlamentare care durează”, a mai spus Barbu.
În privinţa propunerilor formulate de organizaţia de femei a PDL, Sulfina Barbu a arătat că alocaţia pentru copii va rămâne neatinsă de reducerile stabilite de Guvern şi că “încă se mai discută în legătură cu indemnizaţia pentru creşterea copilului”.
“Nu pot sa va spun în acest moment dacă vom avea indemnizaţia numai până la un plafon excepţie. Guvernul face eforturi astfel încât să fie păstrate cât mai mult indemnizaţiile pentru mame, dar nu stim daca vor reuşi”, a încheiat Barbu.

Related posts

Leave a Comment