“Geoană a încercat să cumpere, la Moscova, susţinerea factorilor de influenţă din România”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat de “România Liberă”, că Mircea Geoană a încercat să cumpere, la Moscova, prin angajamente viitoare susţinerea factorilor de influenţă ruseşti de pe teritoriul României, posibil şi prin privatizarea Romgaz.Întrebat ce a făcut Geoană la Moscova, Băsescu a răspuns: “Vă pot spune doar că a încercat să-şi cumpere prin angajamente viitoare susţinerea factorilor de influenţă ruseşti de pe teritoriul României”. E la adăugat că Mircea Geoană le-ar fi putut face liderilor de la Moscova promisiuni din zona economică şi politică. Întrebat dacă Geoană ar fi putut promite, la Moscova, privatizarea Romgaz, Băsescu a răspuns: “A putut să avanseze foarte multe, inclusiv privatizarea Romgaz. Romania se vinde uşor. La fel ca celelalte contracte care au avut loc în perioada guvernării PSD”. Băsescu menţionează că Geoană a putut primi, la schimb, “susţinere politică, susţinerea factorilor de influenţă ruseşti pe care îi vedem la televiziuni. Nu sunt greu de identificat”.
Băsescu a mai spus că nu crede că înregistrarea în care el pare că loveşte un copil provine de la servicii secrete sau de la oameni care lucreaza în sistem . El a mai spus că până acum serviciile nu s-au implicat în campanie, cu excepţia poveştii Hayssam, “întreţinută de Doi şi-un sfert”.
Întrebat dacă i se pare că cei din jurul său vor un armistiţiu, Băsescu a răspuns: “Niciodată. PDL a fost întotdeauna un partener loial în strategia mea de a reforma statul, iar referendumul ne-a demonstrat că şi românii vor reforma statului, dar nu cu costul scandalului”.

Related posts

Leave a Comment