GAL Someș Transilvan organizează TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE – Ediția a XI-a

GAL Someș Transilvan organizează TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE – Ediția a XI-a. Acesta va avea loc în cadrul evenimentului #ZiuaBánffy #BánffyNap, duminică, 17 septembrie între orele 10:00-17:00 la Castelul Banffy Bonțida.

În cadrul Târgului, vom întâlni producători locali din satele GAL Someș Transilvan și vom putea să ne bucurăm de bunătățile pe care le prepară sau de obiectele artizanale cu specific local.
Maria POP, meșter popular din Răscruci. Ne bucurăm să o revedem pe Maria, o doamnă foarte pasionată de portul popular de pe malul Someșului Mic, de la Muntele rece, Gilău, Bonțida și până la Gherla. Cu războiul de țesut, cu acul și cu multă pricepere, Maria creează cele mai frumoase costume populare. Ce este minunat este că are o răbdare foarte mare de a învăța copiii să facă primele cusături manuale, baza pentru iile și cămășile tradiționale.
Bere Made in Câmpenești. Dacă vreți să gustați o BERE bună, făcută din pasiune, haideți la Târg, duminică, începând cu ora 10:00.
Știați că berea provine din procesul de fermentație al zaharurilor din cereale – preponderent orz, iar gustul său amar este dat de hamei. O bere bună este creată în minim 30 de zile din doar patru ingrediente – apă, malț, hamei și drojdie. Puteți achiziționa această minunată băutură artizanală de la stand.
Familia Rigó din Bonțida, care produce de multe decenii turtă dulce tradițională și turtă dulce cu miere, după rețeta veche de peste 80 de ani, moștenită din familie. Dacă îti place mirosul de nucşoara şi gustul de scortişoara, nu ezita să vii să te bucuri de o clipă de bucurie ca-n copilărie la standul Rigo Turta Dulce. Cât despre povestea care stă în spatele gustului și despre cum se coace acest aluat minunat în cuptorul încins, începând cu răsăritul soarelui, veți afla mai multe dacă veniți la Bonțida.
Ferma Delicium. Delicium – Jams and Syrups. Un brand 100% românesc născut din pasiune pentru natură și din dorința de a oferi calitate consumatorilor. O afacere de familie care își are debutul în 2015, când un vis devine realitate odată cu înființarea unei plantații de zmeur, stârnește dorința de a oferi mai mult oamenilor și anume produse procesate de calitate superioară, din producție proprie. Îmbunătățind rețetele transmise din generație în generație și utilizând fructe din producție proprie sau locală, familia Căpușan vă îmbucură cu cele mai gustoase și hrănitoare dulcețuri și siropuri preparate la rece.
Muștar meșterit de / János féle mustár. Știați că plantația de muștar se află în Grădină comunitară la Răscruci. Ei, acest loc e mult mai mult decât o simplă plantație. E lăcașul unor povești și produse locale din zonă. E atelier de consolidare prietenii și comunități. E laborator de experimente și experiențe locale. Și se mai produce și câteva sortimente de muștar tocmai bune de pus pe orice preparat.
Bunătăți din Bârlea. Ana Buiga de la Bunătăți din Bîrlea face pâine artizanală, pentru că iubește să pună în practică ce a moștenit de la părinții ei. Inițial și-a reconstruit în propria curte un cuptor de pâine, pentru că le era dor de acel gust unic de pâine proaspătă scoasă din cuptor.
Silvoiță Ardeleană, gustul copilăriei. Silvoiță, silvoiz magiun de prune sau chiar lecvar. Denumirea diferă în funcție de meleagurile copilăriei noastre, dar amintirile ne duc spre același produs: dulce, din prune bine coapte, pregătit pe foc de lemne până în zori. Era un obicei al comunității din satele de altădată să culeagă împreună fructele și apoi să le transforme în desertul delicios al copilăriei, gata de întins pe o felie de pâine coaptă în cuptor. Mihai Vonaș s-a ambiționat să recreeze acest gust de neuitat al silvoiței ardelene, realizată tradițional.
Florăria Paula. Paula Maier face aranjamente ornamentale din lavanda, flori de săpun, flori naturale, aranjamente pentru ocazii speciale. O găsiți la Răscruci, Bonțida.
Creativ09. Ioana Cristoltan produce obiecte artizanale din materiale reciclate. O găsiți la Tiocu de Jos, comuna Cornești. Printre lucrurile frumoase pe care le face, găsiți și obiecte utile precum agende personalizate, cutii de servețele, rame de tablouri, tăvi decorative cu tehnica șervețelului și sau pictură, cuții de creioane, seturi pentru baie și cosmetice.
CITEȘTE ȘI:

Related posts

One Thought to “GAL Someș Transilvan organizează TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE – Ediția a XI-a”

  1. […] GAL Someș Transilvan organizează TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE – Ediția a XI-a […]

Leave a Comment