Fostul șef al Siemens IT, Oracle Germania și Sony Germania, instalat la conducerea unei companii clujene. Jurgen Samuel este noul CEO al iQuest

Compania clujeană iQuest, unul dintre cei mai dinamici actori de pe piața IT din România, continuă transformarea sa într-o companie globală. Postul de CEO a fost preluat de unul dintre managerii de top din Germania, Jurgen Samuel. Acesta a condus divizia de IT a Siemens, precum și filialele germane ale unor giganți precum Oracle și Sony. Fondatorul companiei iQuest, Cornelius Brody, a devenit președintele Comitetului Directorilor. Jurgen Samuel și Cornelius Brody au făcut echipă, vreme de un an, din postura de co-CEO ai companiei clujene.iQuest a ajuns la o cifră de 600 de angajați, care au generat o cifră de afaceri de 26,8 de milioane de euro. Compania, fondată acum 17 ani la Frankfurt și la Cluj-Napoca a devenit o adevărată multinațională, cu birouri proprii în România, Germania, Elveția și Statele Unite ale Americii, iar recent a deschis un nou birou în Polonia. Cornelius Brody a dezvăluit faptul că iQuest tatonează piețele din Orientul Îndepărtat. De asemenea, noul CEO, Jurgen Samuel a declarat că misiunea sa va fi aceea de a duce iQuest într-un nou stadiu de dezvoltare. Dacă la început, compania clujeană dezvolta software personalizat pentru clienții săi, a trecut la nivelul următor, acela de integrator de business, adică de a integra în proiecte complexe programele informatice utilizate de clienții săi. Acum, însă, iQuest a început să producă propriile sale programe informatice, cu valoare adăugată mare. Jurgen Samuel a declarat că primul astfel de program informatic este deja gata. Este vorba de o aplicație care permite realizarea de tranzacții, inclusiv bancare, cu ajutorul telefonului mobil. Acest produs este în prezent obiectul unor negocieri între reprezentanții companiei clujene și mai multe bănci.

Lansarea acestui produs ar urma să consolideze tendința ascendentă a companiei clujene, care, în 2014, a înregistrat o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro, în creștere cu peste 7% față de anul anterior, și 15 clienți noi în portofoliu. Segmentul de clienți cu cea mai mare creștere în cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de Technology, urmat de Life Sciences, cu o creștere de 18% și Telecom, cu 14%.

În prezent, echipa iQuest numără peste 600 de oameni, iar compania dorește să crească numărul de specialiști până la finalul anului și urmează să își mute sediul din Cluj-Napoca într-o clădire de birouri cu o suprafață de peste 6.000 m², amplasată în centrul orașului. ”Vom angaja între 60 și 80 de oameni până la finalul anului”, a spus Cornelius Brody.

Anul trecut a însemnat pătrunderea iQuest pe noi piețe din Europa de Est – Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus și deschiderea unui nou birou la Varșovia, care să sprijine strategia de extindere a companiei. De asemenea, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ și discuții cu potențiali clienți din Asia.

În 2014, iQuest a continuat să crească investițiile în dezvoltarea de produse și soluții proprii sau pe platformele partenerilor. De asemenea, pentru a-și susține poziția în anumite industrii și domenii, compania a investit foarte mult și în specializarea angajaților și chiar în dezvoltarea unor noi competențe, în vederea menținerii unui avantaj competitiv pe piață.

„Ca în fiecare an, urmărim creșterea business-ului atât prin extinderea proiectelor în relațiile cu clienții tradiționali, cât și prin pătrunderea pe noi piețe sau achiziționarea de clienți în zonele unde suntem deja prezenți. Întregirea portofoliului iQuest cu serviciile de integrare și dezvoltarea de produse proprii ne facilitează această strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Parteneriatele profesionale reprezintă, de asemenea, un atu al iQuest, compania reușind să aducă un plus de valoare clienților prin colaborarea cu unii dintre cei mai importanți jucători la nivel global din anumite domenii specifice, cum este Big Data (Amazon, Pivotal) sau e-commerce (hybris). Recent, iQuest a obținut premiul hybris pentru cel mai bun partener din rețea pe piața EMEA, ceea ce certifică valoarea adusă pe piață de partenariatul hybris-iQuest.

Potrivit iQuest, cele mai căutate soluții IT pe plan local în 2014 au fost cele cloud, mobile și e-commerce, în timp ce, pe plan global, cele mai solicitate soluții au fost cele de tip Big Data și Analytics, Internet of Things/Machine-to-Machine, cloud și e-commerce.

Related posts

Leave a Comment