Ford a dezvăluit noul SUV Ford Edge dedicat clienţilor europeni

Stilat şi sportiv, noul SUV Ford Edge prezintă motorul EcoBlue Bi-Turbo de 238 CP şi tehnologii inovatoare de asistenţă a şoferului.

Este cel mai avansat SUV din punct de vedere tehnologic din istoria companiei.

Noul Ford Edge oferă o gamă largă de sisteme de asistenţă a şoferului care se bazează pe camere şi pe senzori şi au rolul de a transforma fiecare călătorie într-una mai confortabilă şi mai puţin stresantă, ajutând şoferii să evite sau să diminueze efectele unor eventuale coliziuni. Îşi fac debutul european Sistemul de frânare post-coliziune, Asistenţa suplimentară în coloana de direcţie la evitarea obstacolelor şi sistemul Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire şi Fixare pe centrul benzii de rulare.

Noul Edge lansează, de asemenea, o versiune Bi-Turbo puternică şi eficientă a motorului diesel Ford EcoBlue de 2.0 litri, împreună cu o transmisie automată cu opt trepte care asigură un şofat fără efort.

Dezvăluit în versiunea sportivă ST-Line, noul Edge iese în evidenţă prin zonele frontale şi posterioare redesenate, prin grila masivă de tip fagure, prin elementele suplimentare – inclusiv pragurile evazate – vopsite în culoarea caroseriei şi prin jantele din aluminiu standard de 20 de inch.

“Clien?ii europeni migrează către SUV-uri în număr din ce în ce mai mare, iar gama noastră de modele se pliază perfect pe dorinţele acestora. Cu noile tehnologii care-i ajută pe clienţi să facă faţă în traficul aglomerat şi să ruleze în confort absolut cu ajutorul rafinatului şi eficientului motor diesel EcoBlue de 2.0 litri şi al transmisiei automate cu opt trepte, noul Edge este cel mai convingător SUV Ford din istorie”, spune Roelant de Waard, vicepreşedinte Marketing, Vânzări şi Service în cadrul Ford Europa.

Noul Ford Edge introduce în Europa trei noi tehnologii Ford de asistenţă a şoferului:
• Sistemul de frânare post-coliziune ajută la reducerea efectelor unei potenţiale coliziuni secundare prin aplicarea unei presiuni moderate asupra frânelor atunci când este detectată o coliziune iniţială. Încetinirea vehiculului are potenţialul de a limita leziunile pasagerilor şi daunelor asupra maşinii.
• Asistenţa suplimentară în coloana de direcţie la evitarea obstacolelor îi ajută pe ?oferi să vireze pe lângă vehiculele oprite sau care rulează cu viteză redusă pentru a evita coliziunile. Conceput pentru a opera la viteze de ora? sau de autostradă, sistemul foloseşte un radar şi o cameră pentru a detecta vehiculele oprite sau lente din faţa maşinii şi oferă sprijin prin impuls asupra volanului pentru evitarea unui accident dacă coliziunea este considerată iminentă.
• Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire şi Fixare pe centrul benzii de rulare ajută vehiculul să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de maşinile din faţă şi reduce stresul în timpul drumurilor lungi în trafic uşor păstrând vehiculul pe centrul benzii de rulare.

Suplimentar, tehnologiile de asistenţă a şoferului care folosesc camere, radare şi senzori ultrasonici pentru a reduce efortul şoferilor includ Farurile adaptive (Adaptive Front Lighting System), Sistemul de monitorizare şi avertizare pentru unghiul mort (Blind Spot Information System), Faza lungă non-intruzivă pentru ceilalţi participanţi la trafic (Glare-Free Highbeam), Limitatorul inteligent de viteză (Intelligent Speed Limiter), Sistemul de avertizare la părăsirea benzii (Lane Keeping Alert), Sistemul de asistenţă pre-coliziune cu depistare a pietonilor (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection) şi Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition).

Şofatul şi manevrele de parcare din oraşe sunt simplificate şi mult mai confortabile cu ajutorul unor pachete tehnologice precum Sistemul de alertă la intersecţia cu traficul perpendicular (Cross Traffic Alert), Direcţia adaptivă Ford (Ford Adaptive Steering), Sistemul de asistenţă activă la parcare cu parcare perpendiculară (Active Park Assist with Perpendicular Parking), Asistentul de parcare laterală (Side Parking Aid) şi Sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare (Park Out Assist).

Noul Edge utilizează cele mai noi tehnologii Ford în materie de propulsoare pentru a oferi performanţe fără efort, emisii de CO2 reduse şi consum optimizat.

Noul motor diesel Bi-Turbo Ford EcoBlue de 2.0 litri oferă puterea, cuplul şi performanţele dinamice ale unui motor cu capacitate cilindrică superioară în condiţiile unui consum şi unor emisii de CO2 proprii unui motor de capacitate cilindrică redusă.

Noutatea absolută introdusă pe motorul diesel EcoBlue este sistemul avansat bi-turbo, noua configuraţie a motorului păstrând tehnologia avansată de injecţie şi arhitectura EcoBlue – care garantează frecări reduse între părţile componente – pentru a se ridica la standardele Euro 6.

Noul motor diesel Bi-Turbo Ford EcoBlue de 2.0 litri ?i 238 CP este combinat cu sistemul de tracţiune integrală Ford Intelligent All Wheel Drive şi oferă cuplu la turaţii joase, dar şi zgomot mecanic şi vibraţii reduse, propunând în acelaşi timp performanţe lineare şi fluide la accelerare, scopul final fiind o experienţă de şofat mult mai confortabilă.

O turbină mică de presiune ridicată şi una de dimensiuni mari de presiune scăzută lucrează în serie la turaţii joase pentru a oferi un răspuns îmbunătăţit şi cuplu ridicat. La turaţii mari, turbina de capacitate mare lucrează singură pentru a oferi resursele necesare atingerii vârfului de putere.

Galeriile turbo şi cele de evacuare au fost îmbunătăţite şi conţin constructiv cu aproximativ 30% mai mult nichel pentru o rezistenţă optimizată la temperaturile de până la 860 de grade Celsius generate de sistemul bi-turbo. Turbinele sunt răcite cu apă.

Echipat standard cu sistemul Auto Start-Stop, motorul Ford EcoBlue de 2.0 litri este oferit de asemenea pe noul Ford Edge în versiunea cu 190 CP în combinaţie cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive.

Noua transmisie Ford cu opt rapoarte a fost concepută pentru a optimiza suplimentar consumul de carburant ?i pentru a oferi performanţe imediate prin schimburi de trepte rapide şi fluide. Reglată pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor clienţilor europeni, transmisia oferă sistemele:
• Adaptive Shift Scheduling, care analizează constant diferitele stiluri de condus pentru a optimiza momentele schimbărilor de trepte. Sistemul poate identifica urcările de rampă, coborârile de pantă şi virajele abordate agresiv, ajustând schimbările de rapoarte pentru o experienţă de condus mai stabilă, mai implicată şi mai rafinată.
• Adaptive Shift Quality Control, care preia informaţii din mediul înconjurător şi din partea maşinii pentru a ajusta presiunea asupra ambreiajului în favoarea unor schimbări de treaptă constant line. Tehnologia poate ajusta de asemenea fluiditatea modificărilor de rapoarte pentru a se mula pe diferitele stiluri de condus.

Gama de modele Ford ST-Line – concepută pentru clienţii care aspiră la imaginea sportivă a modelelor ST – oferă un design inspirat din cel al gamei Ford Performance şi opţiuni puternice în ceea ce priveşte motoarele disponibile.

Un panou de încărcare wireless disponibil opţional şi ascuns în compartimentul frontal de pe consola centrală oferă acum încărcare fără cablu pentru aparatele compatibile, iar sistemul de comunicaţie şi infotainment Ford SYNC 3 – compatibil gratuit cu Apple CarPlay şi Android Auto™ – le oferă şoferilor posibilitatea de a controla telefoanele conectate, sistemul audio, navigaţia şi climatizarea cu ajutorul comenzilor vocale sau prin ecranul sensibil la atingere al unui monitor color de 8 inch.

Clienţii pot să-şi îmbunătăţească experienţa audio cu ajutorul noului sistem audio premium B&O Play, special reglat pentru noul Edge. Sistemul foloseşte un procesor de sunet digital cu 10 canale pentru a controla şi egaliza fiecare incintă acustică, asigurând o distribuţie uniformă a sunetului în habitaclu. Opţiunea surround pune la dispoziţia melomanilor o experienţă audio şi mai cuprinzătoare.

Noul Edge oferă, de asemenea, un instrumentar de bord 3D complet configurabil care le oferă şoferilor posibilitatea de a personaliza aşezarea şi forma vitezometrului, a turometrului şi a ecranelor cu informaţii legate de rulare. Ajustarea merge până la posibilitatea alegerii între 7 nuanţe diferite, menţinând în acelaşi timp un design elegant şi simplu. Tehnologiile suplimentare legate de confort includ un plafon panoramic pe întreaga lungime a acoperişului, scaune frontale încălzite şi aerisite, scaune posterioare încălzite şi volan încălzit.

Noul Edge le va fi oferit clienţilor europeni, pe lângă varianta sportivă ST-Line, în versiunea premium Vignale, în cea stilată Titanium sau în bogata echipare Trend.

Îmbunătăţirile vizuale prezente pe toate echipările includ o grilă frontală mai lată care oferă finisaje unice în funcţie de versiune şi o zonă frontală împrospătată care construieşte o imagine atletică şi modernă. Farurile şi stopurile LED standard pot fi completate de luminile de zi LED specifice. Capota redesenată impune o postură aşezată şi agresivă.


Related posts

Leave a Comment