Festival-concurs de muzică folk, la Cluj

Festivalul-concurs de muzică folk pentru tineri ”Invitaţie la castel” își deschide porțile pentru cea de-a opta ediție. Preselecția participanților la concurs se află în plină desfășurare și se va încheia în 13 decembrie. Festivalul va debuta o zi mai târziu.
Manifestările pentru public încep sâmbătă, 14 decembrie, la ora 17:00, când va avea loc la sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, vernisajul expoziției ”Cântec pentru stele şi pământ” realizată de elevii Liceului de Arte Vizuale ”Romulus Ladea”. De la ora 17:30, se va desfășura Concursul de Interpretare al festivalului, iar seara se va încheia cu recitalul Oanei Dragomir și Grupului Unde. A doua zi, în 15 decembrie, de la ora 19,00, în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic va fi Gala Laureaților, urmată de un recital susținut de Magda Puskas, Punct Rom și Adrian Ivanițchi.
În acest an, participarea este de așteptat să crească având în vedere că evenimentul dispune de cei mai buni executanți și interpreți, atât în prima zi, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în sala Reduta, cât și în ce-a de-a doua zi, în sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic UBB. Tinerii performeri, diversitatea culturală și instrumentală ce va avea loc de-a lungul weekend-ului 14-15 decembrie oferă posibilitatea pentru toată lumea de a experimenta tradițiile populare, o alternativă de petrecere și distracție.
Muzica folk se numără printre actele cele mai de succes și mai reprezentative din România . Ritmul ei energic aduce mereu publicul în picioare și este modul perfect de a sărbători luna decembrie. Un amestec de tradițional si contemporan, un eveniment care poate fi capul de afiș ideal pentru o seară de sâmbătă sau duminică.
Festivalul-concurs ”Invitație la castel” este organizat de Asociaţia Modus Vivendi în parteneriat cu Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică si Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Intrarea este liberă la toate manifestările festivalului!

Related posts

Leave a Comment