cluj.travel: Care este strategia de promovare a României în Occident

Aproape 10 milioane de euro vor fi cheltuite de Guvernul român pentru a promova România ca destinație turistică în mass-media occidentală. Care vor fi principalele elemente ale strategiei de promovare? Site-ul cluj.travel publică detalii interesante.
România se va promova ca destinație turistică în 2014 în publicații ca Der Spiegel, Stern, Lonely Planet Magazine, Sunday Times, Daily Telegraph sau La Repubblica. În plus, vor fi difuzate spoturi video pe principalele posturi TV generaliste și de turism din Germania, Marea Britanie și Italia.

Pentru toate acestea, Autoritatea Națională pentru Turism pune la bătaie 9,89 milioane de euro, potrivit caietelor de sarcini anunțate în această săptămână și consultate de cluj.travel.

Campaniile de publicitate se vor desfășura pe televiziuni și în presa scrisă și vor avea ca scop promovarea brandului turistic național în rândul publicului cu vârste de 25-35 de ani și 50-65 de ani, dar și în rândul agențiilor de turism.

Campania trebuie, astfel, să crească notorietatea și atractivitatea României ca destinație turistica și să comunice elementele care diferențează România ca destinație turistică, în speță natura nealterată, autenticitatea şi unicitatea elementelor culturale, se mai arată în caietele de sarcini.

Pentru aceasta, vor fi difuzate spoturi TV cu lungimile de 30, 20, 15 și 10 sec, respectiv machete de un sfert de pagină pentru ziare și de o pagină pentru reviste.

Din suma de aproape 10 milioane de euro alocată celor trei mari piețe europene, considerate piețe-țintă pentru turismul din România, partea leului revine Germaniei – 3,9 milioane de euro. Aici, spoturile video vor fi difuzate pe primele două stații TV generaliste, din punct de vedere al audienței, și pe cea mai populară stație TV cu profil de turism.

Mai multe detalii, AICI

Related posts

Leave a Comment