Expoziție de carte din biblioteca familiei Goga

Continuând misiunea de colecționare, cercetare, conservare și restaurare, comunicare și expunere a mărturiilor materiale și spirituale despre viața și activitatea poetului Octavian Goga, în scopul cunoașterii, educării și recreerii publicului vizitator, reprezentanții Casei Memoriale “Octavian Goga” din Ciucea propun, tuturor celor pasionați de cultură și artă, să viziteze o expoziție de carte.

Mai exact, această expoziție de carte din biblioteca familiei Goga “Între femei cea mai femeie…”, cuprinde câteva dintre aparițiile editoriale dedicate “enigmei eterne a omenirii”.

“Atunci când semnează cu eternitate, Primăvara definește Femeia, în toată splendoarea ei, Femeia, cel de-al doilea mare mister al omenirii, acest simbol plin de farmec reprezentând iubirea, speranța, iertarea, înțelepciunea, bunăvoința, frumusețea, vulnerabilitatea, gingășia, delicatețea… așa cum spunea și poetul Dumitru Matcovschi în poezia “Doar Femeia”: Mai aproape decât dorul/ Doar femeia poate fi. Mai de șoaptă ca izvorul/ Doar femeia poate fi./ Mai de-april ca primăvara/ Doar femeia poate fi. Și mai dulce ca vioara/Doar femeia poate fi…” împărtășește directorul Complexului Muzeal din Ciucea, Eduard Boboc.

Expoziția poate fi admirată în perioada 01-31 martie 2024.

Related posts

Leave a Comment