Expoziție de artă decorativă, decorațiuni interioare și tehnici în designul vestimentar

Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca organizează în perioada 7-9 decembrie 2022 expoziția intitulată ,,VIZUALE“, în cadrul căreia vor expune lucrări cursanții claselor de pictură, grafică, decorațiuni interioare, artă decorativă, tehnici în design vestimentar și artă fotografică, sub coordonarea experților Monica Artemiza Korent, Grigore Găurean și Victor Gheorghe Apostu.

Lucrările vor fi expuse în galeriile Școlii Populare de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj-Napoca, poziționate pe holurile de la fiecare etaj al școlii.

Expoziția de artă decorativă, decorațiuni interioare și tehnici în designul vestimentar prezintă lucrările cursanților de anul I și II. Exponatele sunt realizate din materiale naturale și sunt destinate decorului interior ambiental de iarnă. În fiecare an, în această perioadă, se expun lucrările cursanților de la clasele de arte decorative, care pe lângă scopul decorativ au ca scop învățarea tehnicilor de realizare, asocierea de materiale decorative în concordanță cu stilul decorului interior. Clasa de tehnici în design prezintă produse vestimentare cu elemente statement și modificare material.

Clasele de pictură expun în cadrul acestei frumoase expoziții câteva lucrări de diplomă executate pentru momentul examenului din vara anului 2022, cât și lucrări de final de an ale cursanților din anii I și II, dar și picturi realizate acasă de către autori și aduse în expoziție pentru a da un plus de frumusețe acesteia. Autorii picturilor au vârste cuprinse între 10 și peste 50 de ani, prin aceasta rezultând o mare varietate de moduri de abordare și expunere a lumilor imaginare prezentate. Tehnicile de lucru sunt ulei pe pânză și acrilic pe pânză. Subiectele lucrărilor sunt diverse, alese individual, astfel, expoziția prezintă o mare varietate de lucrări pe diverse dimensiuni, care au darul de a surprinde prin calitate și originalitate.

Cursanții de la clasa de grafică, anii I, II și III precum și cei care sunt înscriși la asistență artistică vor expune lucrări fiecare conform nivelului de pregătire, a gradului de stăpânire a desenului sau a tehnicilor mixte. Deprinderea de a desena se învață prin muncă susținută, astfel că vor fi expuse lucrări reprezentative din acest proces anevoios dar foarte frumos de învățare, în special la desene rapide și crochiuri, care sunt uneori mai ,,seducătoare” decât unele lucrări finite, datorită spontaneității, liniei curate, prospețimii și expresivității. În general tehnicile utilizate sunt desenul pe hârtie de diferite consistențe și texturi, folosind grafit sau cărbune, dar se folosesc și tehnici mixte, pastel, culori de apă. Prin expunerea lucrărilor, cursanții din anul I, care n-au mai expus lucrări proprii vor cunoaște pentru prima dată emoția expunerii lucrării personale într-un spațiu public, ceea ce adesea creează adicție, îndemnând cursantul să lucreze mai mult.

Related posts

Leave a Comment