Caravana Coca-Cola ajunge la Cluj – Află care este programul oficial

Probleme „tehnice” pentru caravana Coca-Cola, descoperite de pompierii orădeni. Convoiul magic și-a început turneul din acest an la finalul lunii noiembrie, la București, unde un camion Coca-Cola de Crăciun a fost cuprins de flăcări pe Șoseaua Giurgiului. Mâine, caravana bunei dispoziții ajunge în Cluj-Napoca pentru a aduce un strop de magie.

Caravana Coca-Cola a început turneul Caravanei de Crăciun la sfârșitul lunii trecute, în București. Magia sărbătorilor de iarnă a ajuns deja în câteva orașe, precum Sibiu, Timișoara sau Oradea. Camioanele colorate de zeci de luminițe urmează să ajungă și în Cluj. Din păcate, Caravana de Crăciun a întâmpinat probleme „tehnice” în Oradea, iar pompierii au solicitat remedierea acestora.

Reprezentanții ISU au intervenit, miercuri, după ce au primit o sesizare privind posibile nereguli și improvizații la sistemul electric care luminează celebrele camioane Coca-Cola de Crăciun, aflate zilele acestea în Oradea.

„În urma controlului efectuat miercuri dimineața de personalul Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Crișana la TIR-ul staționat în Piața Unirii, a fost aplicat un avertisment. Cadrele inspecției au depistat două nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, acestea fiind remediate în timpul controlului”, a declarat Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

Pompierii orădeni au constatat nereguli privind alimentarea cu energie electrică prin folosirea unui prelungitor subdimensionat, care a și fost înlocuit, precum și a unui generator cu deficiențe sau improvizații. Potrivit ISU Crișana, pompierii au interzis utilizarea generatorului pentru alimentarea cu energie a camionului, astfel încât acesta a fost conectat la rețeaua publică.

„Colegii le-au interzis să mai folosească generatorul respectiv, astfel că TIR-ul se alimenează acum de la rețeaua publică”, au explicat reprezentanții ISU.

Marți, 30 noiembrie, mai mulți bucureșteni au filmat un camion Coca-Cola de Crăciun cuprins de flăcări imense pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Șoferul a reușit să se salveze, dar și să decupleze remorca cuprinsă de flăcări. Imaginile au devenit virale, iar incidentul a apărut și în presa internațională, inclusiv la BBC.

„A fost un incident fără victime și fără daune majore. S-a intervenit rapid și le mulțumim pompierilor și forțelor de ordine pentru promptitudine. Totul este sub control, iar caravana va continua conform planului. Ne cerem scuze pentru întârziere”, a fost reacția reprezentanților Coca-Cola, publicată de BBC. 

Vineri, 9 decembrie 2022, Caravana Coca-Cola ajunge și în municipiul Cluj-Napoca pentru a oferi un strop de magie de Sărbători, potrivit programului oficial.

Astfel, convoiul magic va staționa două zile în Cluj, urmând să-și continue turneul în Constanța. Festivalul bucuriei magice sa va încheia în 23 decembrie, în Capitală.

Related posts

Leave a Comment