Europarlamentarul Iuliu Winkler vrea finanțare pentru IMM-urile din turism

Europarlamentarul UDMR/PPE, Iuliu Winkler, dorește simplificarea procedurilor de finanțare pentru IMM-urile din domeniul turismului. El a făcut această afirmație în cadrul unei reuniuni a Comitetului Regiunilor, organizată la Bruxelles.

În intervenția sa, europarlamentarul UDMR a subliniat faptul că vorbește și în calitatea sa de prim-vicepreședinte al SME Europe, organizație afiliată Partidului Popular European (PPE) care militează pentru o politică europeană prietenoasă cu sectorul IMM.

Peste două milioane de IMM-uri în turism

 

”Încă putem face multe pentru IMM-uri, iar în privința celor care lucrează în acest sector aș dori să subliniez două aspecte.  (…) Avem un procent cumulat de 11% din PIB-ul UE care provine din turism, avem peste 2 milioane de IMM-uri în turism, avem 14 milioane de locuri de muncă generate în mod direct și peste 31 de milioane de locuri de muncă în total.

Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă sunt în IMM-uri. Sectorul IMM în general, dar și întreprinderile mici și mijlocii din domeniul turismului au nevoie, în primul rând, de simplificare și în al doilea rând o finanțare solidă și previzibilă”, a precizat Iuliu Winkler.

 

Dificultăți pentru IMM-urile din turism

 

Potrivit deputatului european, în special pentru IMM-urile din turism este extrem de complicat și de multe ori dificil să acceseze finanțări europene din cauza faptului că fondurile pentru care ar fi eligibile sunt răspândite într-o sumedenie de programe și subprograme europene.

”Am avea nevoie de 3 zile de conferințe și mii de foi de hârtie pentru a explica unde pot fi găsite finanțările. Prin urmare, avem nevoie de simplificare. Aceasta este o realitate la nivel local. Mergem în regiunile noastre și vedem de multe ori că există finanțare UE disponibilă, dar nu este folosită!

Trebuie să realizăm simplificarea la două niveluri, la nivelul european de la Bruxelles și la nivel local. Birocrația excesivă a devenit o specialitate a autorităților naționale.

Avem 28 de state membre, cu caracteristici diferite – federale și centralizate – dar birocrația excesivă este o boală comună, care afectează serios IMM-urile noastre”, a afirmat deputatul european al UDMR.

Related posts

Leave a Comment