Euroins dă în judecată statul român – Va cere 500 de milioane de euro despăgubiri

Euroins a anunțat că va da în judecată statul român pentru că ASF ar fi suspendat ilegal licența companiei. Daunele cerute în instanță sunt de 500 de milioane de euro. Președintele Eurohold, Assen Hristov, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe, că Euroins și-a achitat toate datoriile către statul român.

“Mâine vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informație trimisă fie către ei, fie către EIOPA. Conform legii nu se poate face asta, dar ASF poate cere instanței să anuleze decziiza ca urmare a faptului ca s-a produs o greseală.”, a declarat Assen Hristov.

De asemenea, acesta a spus că va cere statului român 500 de milioane de euro în instanță, despăgubiri pentru că ASF ar fi retras ilegal licența de funcționare a Euroins.

“Deoarece suntem siguri că licența Euroins România este retrasă împotriva legislației EU și a României, vom solicita în instanță acoperirea pierderilor noastre: 270 de milioane de euro, valoarea investiției și 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român”, a precizat Assen în prezentare.

Totodată, președintele Eurohold a afirmat că în cazul în care se va aproba plafonarea prețului la polițele RCA, acesta va crește din nou peste șase luni.

“Banii pe care statul îi dă fondului de garantare sunt din taxele plătite de români. La șase luni după plafonare, prețurile vor crește din nou”, a precizat Assen Hristov.

Related posts

Leave a Comment