Emil Boc despre scandalul muncitorilor din Sri Lanka: Intoleranța naște monștri!

Primarul Emil Boc condamnă intoleranța față de străini și o consideră foarte periculoasă, pentru că poate duce la conflicte grave,  chiar la războaie.

”Trebuie oprite aceste lucruri, pentru că aceste gesturi miști pot naște monștri mari pe termen lung. Uitați-vă cum au pornit marile confruntări și marile conflagrații mondiale, marile tensiuni: de la asemenea intoleranțe, de la incapacitatea de a-l accepta pe celălalt așa cum este el. De acolo se nasc monștrii viitorului. Aceștia trebuie să oprim din timp, dacă vrem să avem o lume și o Europă în care copiii noștri, nepoții noștri să nu poarte teama unor unor confruntări, unor tensiuni sau, Doamne ferește, a unor războaie. Important este semnalul pe care autoritățile statului, reprezentanții oficiali ai administrațiilor locale, care trebuie să fie purtătorii de mesaj și de imagine care trebuie să educe și să ajute la cultura civică pentru a cultiva și a menține climatul de toleranță și de încredere”, a declarat primarul Emil Boc.

Petiție împotriva străinilor

13 cetățeni ai municipiului Cluj-Napoca s-au declarat deranjați de faptul că pe strada Lăpușului s-au mutat mai mulți străini, angajați ai unui restaurant din oraș. Clujenii îngrijorați au semnat o petiție pe care au trimis-o către opt instituții de stat, printre care Serviciul de Imigrari, Inspecția Muncii și chiar SRI. Angajații Serviciului pentru Imigrări al județului Cluj au făcut verificări în teren și au constatat că acolo locuiesc 22 de srilankezi care aveau toate formele legale, ba mai mult, nici măcar nu au deranjat liniștea publică, spun autoritățile.

În Cluj-Napoca, sunt înregistrați la Serviciul pentru Imigrări peste 12.000 de străini, dintre care cei mai mulți sunt din țări ale Uniunii Europene. Au venit aici fie pentru studii, fie să muncească ori pentru reîntregirea familiei. Cei mai numeroși străini non-UE veniți la Cluj sunt vietnamezi, aproximativ 740. De asemenea, aici sunt înregistrați, în acest moment, 116 de srilankezi.

Related posts

Leave a Comment