Studiu internațional: UBB, cea mai bună universitate din România

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) este cea mai bună universitate din România, potrivit unei clasificări internaționale realizate de Webometrics.info. Potrivit acestei clasificări, universitatea clujeanp este singura instituție românească de învățământ superior care se numără printre cele mai bune 1.000 din lume.

Clasamentul arată că UBB este pe primul loc în România și pe locul 861 la nivel mondial. Pe locul 2 în România se află Universitatea București (locul 1.061 la nivel mondial), iar pe locul 3 în România se situează Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (locul 1.219 la nivel mondial).

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este pe locul 7 în România (locul 1.667 la nivel mondial), Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu este pe locul 10 în România (locul 1.901 la nivel mondial), Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară este pe locul 17 în România (locul 2.609 la nivel mondial), Universitatea de Artă și Design pe locul 68 în România (locul 13.080 la nivel mondial), iar Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima este pe locul 70 în România (locul 13.307 la nivel mondial). De menționat faptul că, în domeniile lor de specializare, toate universitățile clujene se numără printre cele mai bune din țară, însă universitățile tehnice, de științele vieții și vocaționale sunt dezavantajate în clasamentul general din cauza modalității de calcul a rankingului universitar.

Related posts

Leave a Comment