“Duhovnicul” separatiştilor de la Tiraspol decorat de Mitropolitul Chişinăului

Fostul Episcop de Tiraspol Iustinian de Tirasol şi Dubăsari a fost decorat de Mitropolitul Vladimir cu Ordinul „Ştefan cel Mare”.”Înalt Prea Sfinţitul” Arhiepiscop Iustinian, ierarhul ce păstoreşte astăzi parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse în SUA, fost arhiereu al Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari, a fost decorat cu Ordinul „Sf. Ştefan cel Mare” de gradul întâi – cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Moldovei, comunică Agenţia DECA-press.Potrivit Mitropoliei Moldovei de la Chişinău, distincţia i-a fost oferită, recent, ÎPS Iustinian (49 de ani) în legătură cu împlinirea a 15 ani din momentul hirotoniei sale în treapta arhierească. Mitropolitul Vladimir i-a mulţumit ÎPS Iustinian „pentru toată truda depusă spre binele Bisericii, în special pentru oblăduirea Eparhiei de Tiraspol”.
ÎPS Iustinian (Victor Ovcinikov) este originar din regiunea rusă Vladimir. În 1995, în rang de arhimandrit, Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse l-a ales ca Episcop de Dubăsari, vicar al Mitropoliei de Chişinău. La începutul anului 2008, Iustinian a fost ridicat de Patriarhul Rusiei Alexei al II-lea, în treapta de Arhiepiscop. În primăvara acestui an, ÎPS Iustinian a fost numit în calitate de administrator în Patriarhia de la Moscova pentru relaţia cu bisericile din SUA, vicar al Episcopiei de la Moscova cu titlul de Naro-Fominsk.
Acum Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari este condusă de Episcopul Savva.
Notă: Mitropolia Moldovei de la Chişinău, este cea mai influentă şi astăzi, se află sub autoritatea Bisericii Ortodoxe Ruse, iar Mitropolitul Vladmir Cantarean, despre care presa a relatat că este colonel de securitate sub acoperire, este a doua persoană în Partidul Umanist din Republica Moldova, formaţiune condusă de fostul şef al armatei şi securităţii moldoveneşti, ex-consilier la monopol energetic rus RAO ES, Valeriu Pasat.

Related posts

Leave a Comment