“Descendenţa Speciei Umane”, expoziţie la Muzeul Zoologic Cluj-Napoca

ASUR și Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai vă invită să descoperiți aspecte fascinante ale evoluției, vizitând expoziția itinerară intitulată “Descendența speciei umane”. Expoziția realizată de către artistul plastic și paleoantropolog amator Eduard Constantin Olaru va putea fi vizitată în perioada 12 februarie – 5 martie în cadrul Muzeului Zoologic.Expoziția “Descendența speciei umane” abordează o tematică unică în România, evoluția speciei umane. Studiile anatomice faciale sunt prezentate într-o manieră ştiinţifică, având la bază tehnicile utilizate de către criminalistică în reconstrucția chipului. Exponatele oferă vizitatorului atât o experiență educațională, prin intermediul acurateței științifice cu care au fost create, cât și o experiență emoțională, datorată reprezentării artistice realizată cu măiestrie.

”În România, publicul nu este prea bine informat cu privire la teoria evoluţiei în general şi a omului în special, prin urmare consider că o astfel de expoziție este cu adevărat necesară. Am încercat să realizez exponatele într-o manieră cât mai atractivă, pentru a putea reda informațiile științifice pe înțelesul publicului larg, fie că vorbim de copii sau adulți.” a declarat Eduard Olaru.

Expoziția a fost adusă la Cluj-Napoca prin intermediul ASUR – Asociația Secular-Umanistă din România, care a dorit să marcheze în acest fel 205 ani de la nașterea celebrului naturalist britanic, Charles Darwin, fondatorul teoriei evoluției.10 februarie 2014

ASUR şi Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai invită clujenii la vernisajul expoziţiei “Descendenţa Speciei Umane” care va avea loc miercuri, 12 februarie, ora 12, cu ocazia Zilei Darwin, ce se sărbătoreşte la nivel internaţional. Este o expoziţie dedicată evoluţiei omului.

În cadrul vernisajului vor lua cuvântul:
– Vlad Nistor, Coordonator proiecte ASUR
– Prof. Dr. Ioan Bolovan, Prorector al Universităţii Babeş-Bolyai
– Prof. Dr. Laszlo Rakosy, Director, Departamentul de ecologie şi taxonomie, Facultatea de Biologie şi Geologie, Universitatea Babeş-Bolyai
– CS II Dr. Marius Eppel, Director Muzee, Universitatea Babeş-Bolyai.

Related posts

Leave a Comment