DEMITEREA lui Băsescu a devenit IMPOSIBILĂ

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu la ordonanţa 103/2009 privind referendumul, stabilind ca demiterea preşedintelui României să fie aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi pe listele electorale, informează MEDIAFAX.Iniţial, textul privind referendumul prevedea că demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, ale cetăţenilor care au participat la referendum.
Cererea de reexaminare a lui Traian Băsescu la ordonanţa 103/2009 a fost adoptată cu 165 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi o abţinere.
Această modificare face aproape imposibilă demitarea preşedintelui Traian Băsescu. Pentru că înseamnă că pentru demiterea lui Băsescu ar trebui să se pronunţe peste 9 milioane de români. Spre exemplu, la alegerile prezidenţiale din 2009 pe listele de alegători au fost înscrişi 18.293.277 de alegători. Pentru demiterea preşedintelui ar fi nevoie la această cifra un număr de 9.146.639 de oameni.
USL şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa de a iniţia o nouă procedură de suspendare din funcţie a şefului statului.

Related posts

Leave a Comment