ClujInsider.ro: Pasagerii curselor aeriene anulate pot cere despăgubiri printr-o societate specializată

Obţinerea compensaţiei în cazul pasagerilor TAP Portugal începe cu verificarea eligibilităţii cazului, care se poate face în mai puţin de trei minute, prin completarea chestionarului de pe pagina de internet a companiei https://www.airhelp.com/ro/ , respectiv din aplicaţia AirHelp, printr-o simplă scanare a boarding pass-ului. Imediat ce eligibilitatea a fost confirmată, AirHelp trimite cererea la compania aeriană şi face demersurile pentru obţinerea compensaţiei. Dacă va fi necesar, AirHelp va reprezenta în instanţă pasagerii pentru a le apăra drepturile, potrivit ClujInsider.ro.   

”Pasagerii zborurilor TAP Portugal anulate sâmbătă şi duminică, sunt îndrumaţi să strângă documentele care demonstrează anularea zborului, cheltuielile suplimentare cauzate de întreruperea călătoriei, şi să nu accepte nicio ofertă din partea companiei, ofertă care le-ar putea anula drepturile prevăzute în regulamentul european şi de care ar trebui să beneficieze. De asemenea, compania aeriană este obligată să ofere pasagerilor mâncare, apă şi cazare în cazul în care întârzierea este mai lungă”, spune Ştefan Radu, reprezentant AirHelp în România.

 

În general, valoarea compensaţiei depinde de factori cum ar fi durata întârzierii la destinaţie, distanţa de zbor şi motivul întârzierii. Valoarea medie a despăgubirii la nivel internaţional este de 400 de euro/pasager, însă poate ajunge la maximum 600 de euro în diferite circumstanţe.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

One Thought to “ClujInsider.ro: Pasagerii curselor aeriene anulate pot cere despăgubiri printr-o societate specializată”

  1. Ioana

    Sunt foarte ok cei de la Air Help, am mers pe mana lor si am primit in 3 luni compensatia. Recent, am avut alt caz de intarziere si am facut plangerea prin http://www.claimflights.ro. Sunt curioasa daca vor fi la fel de profesionisti ca ceilalti, pana acum, totul pare ok.

Leave a Comment