Delegație din Polonia în vizită la Cluj

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Cluj, Vákár István, a primit miercuri, 24 august 2022, vizita unei delegații din Polonia.

La întâlnirea ce a avut loc la sediul forului administrativ județean au participat Kazimierz Michał Ujazdowski, senator în cadrul Senatului Poloniei, Jakub Czułba, consilier la Cancelaria Senatului, Marek Tokarczyk, membru al Consiliului Național al Centrului pentru Polonia, respectiv Jacek Wojnicki, șef al Departamentului de Sisteme Politice, Universitatea din Varșovia. Delegația poloneză a fost însoțită de fostul Ambasador al României în Polonia, Excelența Sa Gabriel Bârtaș.

Scopul vizitei oficialilor polonezi în județul Cluj a fost acela de a analiza diverse oportunități de consolidare și aprofundare a relațiilor româno-poloneze.

„𝐼𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎 𝑐𝑢 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒𝑛𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑃𝑜𝑙𝑜𝑛𝑖𝑎 𝑎𝑚 𝑑𝑒𝑟𝑢𝑙𝑎𝑡, 𝑑𝑒-𝑎 𝑙𝑢𝑛𝑔𝑢𝑙 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑜 𝑠𝑒𝑟𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑟𝑒𝑐𝑖𝑝𝑟𝑜𝑐 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑒, 𝑖𝑛 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙 𝑖𝑛 𝑑𝑜𝑚𝑒𝑛𝑖𝑢𝑙 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙, 𝑑𝑎𝑟 𝑛𝑢 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑖. 𝑅𝑎𝑚𝑎𝑛𝑒𝑚 𝑑𝑒𝑠𝑐ℎ𝑖𝑠𝑖 𝑠𝑖 𝑣𝑜𝑚 𝑟𝑎𝑠𝑝𝑢𝑛𝑑𝑒 𝑎𝑓𝑖𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣, 𝑖̂𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒, 𝑠𝑖 𝑎𝑙𝑡𝑜𝑟 𝑖𝑛𝑖𝑡𝑖𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑢𝑐𝑎 𝑙𝑎 𝑟𝑒𝑧𝑢𝑙𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑜𝑛𝑐𝑟𝑒𝑡𝑒, 𝑟𝑒𝑐𝑖𝑝𝑟𝑜𝑐 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑡𝑎𝑗𝑜𝑎𝑠𝑒” a menționat președintele CJ Cluj, Vákár István.

În cadrul vizitei, vicepreședintele Consiliului Județean a realizat o prezentare a demersurilor și a activităților pe care Consiliul Județean Cluj le-a întreprins în parteneriat cu Regiunea Malopolska (Polonia), cu care a încheiat un Protocol de Colaborare încă din anul 2005.

De asemenea, oaspeții și-au manifestat interesul de a stabili relații și de a facilita cooperarea în domeniul cercetării științifice, al politicii și securității energetice, precum și în vederea valorificării contribuției oamenilor de știință români prin publicarea lucrărilor acestora în reviste de specialitate din Polonia, respectiv a celor ale cercetătorilor polonezi în publicații naționale.

Related posts

Leave a Comment