Decanul Facultății de Științe Economice, Dumitru Matiș, a încercat să se sinucidă

Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș – Bolyai, Dumitru Matiș, a încercat să se sinucidă în această dimineață. Potrivit autorităților, deocamdată, nimeni nu știe motivul pentru care Dumitru Matiș a încercat să își pună capăt zilelor.Potrivit reprezentanților Poliției, soția lui Dumitru Matiș este cea care a sesizat autoritățile. Profesorul Matiș, în vârstă de 61 de ani, s-a aruncat în gol de la o înălțime de șapte metri. El s-a ales cu fractură de bazin, cu coaste rupte și cu alte răni.

Purtătorul de cuvânt al Universității Babeș-Bolyai, Laura Irimieș, a declarat că nu poate comenta acest incident. Ea a spus că, indiferent dacă a fost tentativă de sinucidere ori accident, Universitatea regretă incidentul.

Potrivit ziarului Monitorul de Cluj, aceasta nu ar fi prima tentativă de sinucidere a profesorului Matiș. El ar fi încercat să își pună capăt zilelor după ce noul rector, Ioan-Aurel Pop, a cerut un audit financiar la universitate. Ziarul citat mai scrie că această a doua tentativă de sinucidere a intervenit după ce autoritățile au început verificarea tuturor proiectelor POS-DRU ale universității, iar facultatea condusă de Dumitru Matiș desfășoară mai multe astfel de proiecte.

Șefa echipei de control este Camelia Parpucea, fiica lui Ilie Parpucea, cunoscut în mediul on-line sub numele de ”Țapul bătrân de la Economice”. Ilie Parpucea a fost concediat de către conducerea facultății, după ce i-a cerut unei studente, pe care o picase la examen, favoruri sexuale într-o cameră de cămin. ”Țapul bătrân de la Economice” a fost filmat în chiloți, în timp ce îi cerea tinerei să se dezbrace.

Related posts

Leave a Comment