Debut cu dreptul pentru U-BT Cluj în semifinala Ligii Naţionale de baschet masculin

Echipa clujeană de baschet masculin U-BT a debutat cu dreptul în semifinala Ligii Naţionale de baschet masculin. Primul meci disputat împotriva CSU Oradea a însemnat o victorie la o diferenţă de 13 puncte în favoarea clujenilor: U-Banca Transilvania – CSM CSU Oradea 86-73 (14-20, 26-26, 17-21, 29-6), potrivit SportinCluj.ro.

U-Banca Transilvania a început foarte slab meciul, cu acţiuni de atac parcă lungite prea mult şi finalizate imprecis. De cealaltă parte, CSU Oradea s-a prezentat la Cluj plină de energie, cu un Zeno foarte productiv în atac.

 

”Sfertul secund a fost un adevărat regal al tehnicienilor, cei doi antrenori schimbând registrul tactic în permanenţă. Primul care a mutat a fost Mihai Silvăşan, care a pus o apărare zonă în faţa atacului orădean. Schimbarea a provocat multe mingi pierdute pentru oaspeţi, care au început să aibă probleme cu faulturile în încercarea de a bloca tranziţia ofensivă. Time-out-ul din minutul trei al sfertului a repus lucrurile în ordine pentru CSM CSU Oradea, care a reuşit, printr-un Andrei Mandache foarte inspirat de după semicerc, să se distanţeze din nou la zece puncte, însă Maksym Pustozvonov nu a fost de acord cu direcţia în care curgea meciul, strângând din nou scorul cu două reuşite de la distanţă.

 

În prima repriză, Oradea a dominat copios la capitolul recuperări (23, faţă de 14 ale echipei noastre), diferenţă dată mai ales de cele defensive (16-8), situaţie favorizată şi de de imprecizia în aruncările din semicerc ale elevilor lui Mihai Silvăşan (10 înscrise din 25 de încercări). Situaţia a fost echilibrată de intercepţiile reuşite de U-Banca Transilvania, 6 la număr, faţă de doar două ale oaspeţilor.

Revenirea de la vestiare a adus mai multă energie în jocul ambelor echipe, însă tot Oradea a fost cea care a avut iniţiativa. Chiar dacă băieţii noştri au strâns din nou scorul la o singură posesie în a doua parte a sfertului, oaspeţii au găsit uşor drumul spre coş, iar dominaţia sub panou a continuat, astfel că CSM a avut în dese rânduri a doua şansă la aruncări.

 

La intrarea în sfertul patru, diferenţa era de zece puncte în favoarea CSM CSU Oradea. Se profila un început cu stângul în semifinale pentru băieţii noştri, însă un run scurt de 10-0, la care au contribuit Rasic, Moldoveanu şi Barro, au resetat meciul pe alte cote. Time-out-ul cerut de bihoreni nu a schimbat nimic, scorul ajungând, de la 57-67 înaintea sfertului patru la 77-69 cu patru minute rămase de joc! Până la final, Oradea a mai înscris doar patru puncte, insuficiente pentru a pune în pericol victoria obţinută, aşadar, de U-Banca Transilvania în ultimele zece minute de joc”, relatează U-BT.ro.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment