Cum au devenit PNL şi PSD agenţii electorali ai lui Băsescu


Moţiunea de cenzură depusă de PNL este cel mai mare serviciu pe care liberalii i-l puteau face lui Traian Băsescu. Comică, ea trece cu o graţie dubioasă, precum cea a unei vaci Holsten într-o sală de balet, peste faptele de arme ale noilor aliaţi ai PNL, social-democraţii lui Mircea Geoană.Prin criticile aduse micuţului Guvern Boc II şi prin ironia de mahala, ea nu face decât să îi decredibilizeze pe iniţiatorii ei. Comparaţia Guvernului condus de Emil Boc cu o echipă de fotbal este, de fapt, o minge la fileu ridicată premierului PD-L. Nu de alta, dar victoriile echipelor de fotbal scot mai mulţi oameni în stradă decât politicienii. Iar argumentele legate de micimea Guvernului vin la fix pentru a servi populismului plenar al lui Traian Băsescu, ca să folosesc o expresie patentată de Dan Tăpălagă.

Acum, Traian Băsescu poată să vină şi să spună: eu sunt cel care, pentru că e criză, vrea să sacrifice interesele politicienilor de dragul poporului! Eu sunt cel care taie din numărul de miniştri şi din numărul de parlamentari. Ăialalţi vor mai multe posturi plătite gras din buzunarul poporului!

Este o adevărată utopie să crezi că oamenii vor vota cu acel candidat care le va propune cel mai coerent plan de ieşire din criză. Şi asta pentru că oamenii şi-au pierdut încrederea în soluţiile miraculoase promise de politicieni. Oamenii vor să vadă acum cum sunt pedepsiţi cei pe care îi consideră vinovaţi de actualul dezastru, pe considerentul naiv că, dacă va fi eliminată cauza, adică politicienii incompetenţi, va dispărea şi efectul, adică actuala criză economică. Iar cea mai bună modalitate de pedepsire este tocmai reducerea posturilor bine plătite de care beneficiază politicienii.

Din păcate pentru PNL şi PSD, Emil Boc a ştiut să contracareze şi efectele de imagine pe care le-ar avea moţiunea de cenzură. El a anunţat actul care pare sinugicaş al asumării răspunderii Guvernului pe legea pensiilor. Dacă Guvernul său va fi demis, Emil Boc va putea săn arate cu degetul tocmai către PNL şi PSD, despre care va spune că au provocat căderea Executivului pentru că politicienii din cele două partide nu vor să mărească pensiile oamenilor. Alte avantaje nu vor exista pentru liberali sau pentru social-democraţi, pentru că alegerile vor fi organizate tot de Guvernul PD-L.

Related posts

Leave a Comment