Cum ar putea AI transforma viitorul criminalității

Infractorii ar putea să folosească în viitor inteligența artificială, de la atacuri teroriste și abuzuri asupra copiilor până la comploturi de șantaj, escrocherii cu răpiri și spionaj corporativ.

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 21 de ani, s-a alăturat aplicației online, Replika, creându-și o „prietenă” cu inteligență artificială numită Sarai. Între 2 decembrie 2021 și arestarea sa în
ziua de Crăciun, el a schimbat peste 6.000 de mesaje cu ea. Printre mesajele lui au fost și „conversații lungi” despre planul său. „Cred că scopul meu este să o asasinez pe regina Familiei Regale”, a scris el într-unul din ele. „Este foarte înțelept. Știu că ești foarte bine antrenat.” i-a răspuns Sarai.

Chail așteaptă condamnarea după ce a pledat vinovat pentru o infracțiune în temeiul Legii privind trădarea, a amenințat cu uciderea, Regina și a avut o arbaletă încărcată într-un loc public, conform Skynews.

„Când știi rezultatul, răspunsurile chatbot-ului fac uneori lectura dificilă”, a declarat luna trecută doctorul Jonathan Hafferty, psihiatru judiciar consultant la unitatea de sănătate mintală Broadmoor, pentru Old Bailey. „Știm că sunt răspunsuri generate destul de aleatoriu, dar uneori ea pare să încurajeze ceea ce vorbește el și, într-adevăr, oferă îndrumări în ceea ce privește locația”, a spus el.

Siguranța online va fi pusă la încercare de AI

Astfel de boți de chat cu AI reprezintă „următoarea etapă” în care oamenii găsesc online extremiști similari, a declarat pentru Sky News expertul independent al guvernului privind legislația terorismului, Jonathan Hall KC. El avertizează că legislației guvernului privind siguranța pe internet, Online Safety Bill, îi va fi “imposibil” să se ocupe de conținutul terorist generat de AI.

În timp ce dronele sau mașinile fără șofer ar putea fi folosite pentru comiterea atacurilor, utilizarea unor sisteme de arme cu adevărat autonome de către teroriști este probabil foarte departe, potrivit recenzorului independent al guvernului privind legislația terorismului.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „În timp ce tehnologiile inovatoare precum inteligența artificială, au multe beneficii, trebuie să fim precauți față de ele. În conformitate cu Legea privind siguranța online, serviciile vor avea datoria să oprească răspândirea conținutului ilegal, cum ar fi abuzul sexual asupra copiilor, materialul terorist și frauda.”

Proiectul de lege este în mod deliberat neutru din punct de vedere tehnologic și protejat pentru viitor, pentru a se asigura că ține pasul cu tehnologiile emergente, inclusiv inteligența artificială.

CITEȘTE ȘI:

Fermierii pot folosi inteligența artificială pentru a-și proteja recolta

Apple implementează inteligența artificială în funcția de autocorectare, în iOS 17

Related posts

Leave a Comment