Se redeschid creşele din Municipiul Cluj-Napoca

Creșele din municpiul Cluj-Napoca se redeschid începând de joi, 18 iunie 2020.

Municipalitatea are în administrare 16 creșe şi a decis redeschiderea acestora în urma multiplelor solicitări primite de la cetăţeni.

Potrivit primarului Emil Boc, în Cluj-Napoca, creşele de stat au o capacitate de 1.232 de locuri, urmând ca în această perioadă, pe baza solicitărilor, să fie ocupate 721 de locuri.

“Până în prezent avem 550 de solicitări și, practic, de azi, au început să ajungă la creșă toți acești copii” a precizat edilul, în cadrul unei emisiuni radiofonice de la un post local.

”La Cluj a fost posibil ca în 3 zile, de când s-a publicat ordinul ministrului Educației, creșele să se redeschidă pentru că nu am stat să ne împingă alții de la spate, ci ne-am pregătit. Am început pregătirile(…) de igienizare, de dezinfectare a tuturor spațiilor, de verificare a calității apei ,de asigurare a spațiului pentru a putea păstra distanța cerută de lege, de pregătire a personalului”, a mai explicat Emil Boc, menţionând şi faptul că municipiul Cluj-Napoca este primul oraș din România care redeschide creșele.

De asemenea, potrivit municipalităţii, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, din data de 18 iunie 2020, se va adopta şi hotărârea de a acorda tinerilor părinţi un ajutor financiar care să le permită acestora să îşi angajeze o bonă acreditată. În funcţie de veniturile părinţilor, această sumă poate ajunge până la 720 de lei.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment