Concursul naţional de muzică uşoară “Tinereţe pe portativ”

Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, instituţie de cultură cu o mare tradiţie, organizează şi în acest an un concurs naţional de muzică uşoară. Concursul se va desfăşura în Sala « Şantier » a Şcolii Poplare de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca sâmbătă, 26 octombrie, 2013, începând cu ora 14:30.


După desfăşurarea primelor ediţii în 1985, 1991, 2009 – 2012 comunitatea culturală clujeană, reprezentată şi prin Şcoala Populară de Arte ”Tudor Jarda”, consideră deosebit de necesară continuarea în anul 2013 a unui asemenea concurs deja tradiţional, în acest recunoscut şi vechi oraş.

Evenimentul are drept scop afirmarea, promovarea şi stimularea valorilor autentice în lumea muzicii uşoare, precum şi readucerea în atenţia interpreţilor a unora dintre cele mai valoroase creaţii ale compozitorilor noştri.

REGULAMENT DE CONCURS:
Concursul este deschis tuturor tinerilor interpreţi cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani, actuali elevi sau foşti absovenţi ai Scolilor de arte din ţară.

Fişa de concurs, care se poate obţine de la secretariatul instituţiei sau de pe site (www.scoaladearte.ro), se va trimite dupǎ completarea ei de către participant, împreunǎ cu un pozitiv personal, format mp3, pe adresa de e-mail : scoaladeartecluj@yahoo.com, sau personal, la sediul Şcolii Populare de Arte « Tudor Jarda » (str. Fabricii de Zahăr nr 51, 400624 Cluj –Napoca) până în data de 21 OCTOMBRIE 2013 (data limitǎ). Varianta piesei cu voce va constitui dovada pregătirii şi va permite juriului să aleagă dintre cei interesaţi, un numar potrivit de concurenţi. Numele acestora vor fi afişate în data de 22.10.2013 pe site-ul instituţiei noastre: www.scoaladearte.ro

Concursul se va desfăşura astfel :

Sâmbătă, 26 OCTOMBRIE 2013:
ora 11 – sosire la sediul Şcolii Populare de Arte « Tudor Jarda » Cluj Napoca
ora 12 – tragerea la sorţi a intrării în concurs a concurenţilor
ora 13 – masa de prânz
ora 14,30 – concurs muzică uşoară
ora 18 – recital de gală si festivitatea de premiere
ora 20 – cină festivǎ

Duminică 27 OCTOMBRIE 2013:
ora 09 – mic dejun (pentru concurenţii care solicită cazare)
ora 10 – plecarea

Repertoriul obligatoriu de concurs va cuprinde două piese:
o piesă din repertoriul tradiţional al muzicii uşoare româneşti;
o piesă la alegerea candidatului din repertoriul românesc sau internaţional.

Notarea în concurs se va face cu respectarea strictă a criteriilor de jurizare pentru ambele secţiuni: voce, muzicalitate, tehnica instrumentală şi vocală, ţinuta şi prezenţa scenică, forţa interpretativă, sensibilitate şi originalitate.

Deciziile juriului nu pot fi contestate.

Juriul este format din personalităţi ale vieţii muzicale clujene (compozitori, textieri, solişti, critici muzicali, regizori).

Intrarea spectatorilor în ziua concursului, este LIBERĂ

PREMIILE CONCURSULUI:
Premiul I – 300 lei
Premiul II – 250 lei
Premiul III – 200 lei
Premiu de popularitate – 100 lei

Related posts

Leave a Comment