Volodimir Zelenski face o vizită-surpriză la Londra, unde va discuta cu premierul Sunak

Volodimir Zelenski face o vizită-surpriză la Londra, unde va discuta cu premierul Sunak pentru a-și asigura sprijin militar suplimentar. În ultimele zile, președintele ucrainean a mers în Italia, Vatican, Germania și Franța.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat pe Twitter că astăzi se va afla la Londra: “Astăzi – Londra. Marea Britanie este un lider când vine vorba de extinderea capacităților noastre, la sol și în aer. Această cooperare va continua astăzi. Mă voi întâlni cu prietenul meu, Rishi. Vom purta negocieri substanțiale față în față și în delegații”.

Președintele ucrainean ajunge astfel în a patra mare țară europeană în ultimele zile, în încercarea de a presa liderii occidentali să îi ofere mai mult ajutor militar, notează BBC. Ministerul britanic al Apărării a confirmat joia trecută că va furniza Armatei Ucrainene rachete de croazieră “Storm Shadow” cu rază lungă de acțiune.

Sky News amintește că Zelenski a fost ultima dată la Londra în februarie, când pe lângă Sunak, l-a întâlnit și pe regele Charles al III-lea.

În urma călătoriei la Paris, Palatul Elysee a anunțat că Franța va forma și va echipa mai multe batalioane cu zeci de vehicule blindate și de tancuri ușoare, inclusiv de tip AMX-10RC. Anterior, cancelarul german Olaf Scholz i-a promis lui Zelenski că va ajuta Ucraina “cât va fi necesar”.

Related posts

Leave a Comment