Comisarul european Corina Crețu, îngrijorată de faptul că România nu a încasat nici un ban din bugetul pentru 2014 – 2020

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, și-a exprimat îngrijorarea legată de faptul că România încă nu a cheltuit nici un euro din fondurile de coeziune care îi sunt alocate pentru intervalul 2014 – 2020. Declarațiile sale au fost făcute la Cluj, la un seminar pe tema simplificării atragerii fondurilor europene, găzduit de Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai. La acest seminar au participat și reprezentanți ai Parlamentului European.Corina Crețu a atras atenția autorităților române că nici până acum nu au fost stabilite oficial organismele care trebuie să gestioneze fondurile europene de coeziune și de dezvoltare regională. Ea a adăugat că autoritățile române trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru a remedia aceste probleme.

Comisarul european Corina Crețu afirmă că cele mai mari probleme ale României sunt cele legate de domeniile licitațiilor, mediului și transporturilor. La rândul său, ministrul român al Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu, a declarat că speră că primii bani europeni din noul exercițiu financiar vor intra în România în toamna acestui an.

Ministrul Vasile Dâncu a declarat că, în domeniul fondurilor de dezvoltare regională, Guvernul a lansat apeluri de proiecte pe măsuri care totalizează 1,7 miliarde de euro, iar în perioada următoare va lansa apeluri de proiecte pentru alte 2,2 miliarde de euro. Până în anul 2020, România are la dispoziție fonduri de dezvoltare regională în valoare de opt miliarde de euro.

Related posts

Leave a Comment