Cod Galben de vreme instabilă în majoritatea zonelor

Majoritatea zonelor din ţară sunt vizate de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate.

Avertizarea emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) este valabilă de astăzi, 20 septembrie, ora 11:00 până mâine 21 septembrie, ora 21:00.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 de litri/mp şi cu precădere în nord-vestul ţării şi în zona Carpaţilor Occidentali, pe arii restrânse 50 – 60 de litri/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55 – 60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 70 km/h şi vijelii.

De asemenea, în judeţele: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 de litri/mp, informează ANM. Pentru aceste zone a fost emis un cod portocaliu de intabilitate atmosferică.


Related posts

Leave a Comment