Clujul, vizat, din nou, de un Cod Galben de ploi, grindină și intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de Cod Galben de vreme instabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și județul Cluj.

Astfel, începând de luni, 17 iulie 2023, de la ora 15:00 și până marți, 18 iulie 2023, la ora 06:00, local în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

În a doua parte a nopții de luni spre marți, asemenea fenomene, sunt așteptate, pe arii mai restrânse, în sud-estul Transilvaniei, în Moldova, dar și în zona deluroasă din sud.

Județele vizate de Codul Galben de vreme instabilă sunt: Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Related posts

Leave a Comment