Clujul se pregăteşte pentru Festivalul European al Şcolilor de Balet

În perioada 27-30 octombrie va avea loc la Cluj cea de-a treia ediţie a Festivalului European al Şcolilor de Balet ”Grand Assemblé”, la care participa elevi şi profesori din şcoli de stat şi private din România, Austria, Danemarca, Italia, Germania, Slovacia, Republica Moldova.

 

 

Festivalul va avea în program workshopuri de dans clasic, pointe, dans de caracter şi repertoriu pentru elevi între 10-18 ani (27, 28, 29 octombrie), susţinute de Simona Noja Nebyla (preşedinte al fundaţiei care îi poartă numele, director executiv al Academiei de Balet a Operei de Stat din Viena), Boris Nebyla (în prezent directorul artistic al baletului Operei Naţionale din Cluj), Shoko Nejime, (profesor coregraf la Dancearts Boris Nebyla din Viena), Lucian Necşea, (profesor coregraf la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena) şi Giselle Santoro (maestră de balet din Brazilia). În data de 29 octombrie, la Muzeul de Artă, psihologul Peter Hauschild de la Universitatea Sigmund Freud din Viena va susţine o conferinţă care va fi urmată de o masă rotundă interdisciplinară cu tema ”Psihologie şi balet” la care sunt invitate personalităţi din domeniul ştiinţei şi culturii, printre care psihologii de renume ai Clujui, precum prof.univ.Adriana Băban –  specialist în Psihologia Sănătăţii şi Medicina Comportamentală, coordonatorul national al studiului OMS: Health Behavior in School Children. şi prof. univ. Adrian Roşan – psihopedagogie specială (29 octombrie). Festivalul se va încheia în 30 oct. cu un spectacol de balet pe scena mare a Operei Române (Demonstraţie de balet VIII) la ora 18.30 la care intrarea este gratuită.

 

Realizarea festivalului se datorează parteneriatelor Fundaţiei Culturale ”Simona Noja” cu Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică ”Octavian Stroia”, unde se desfăşoară workshopurile, Operei Române, pe a cărei scenă se susţine spectacolul, Muzeului de Artă, care găzduieşte întâlnirea ştiinţifică şi Colegiul Naţional”Emil Racoviţă” ai cărui elevi voluntari ajută la organizarea şi promovarea evenimentului.

Related posts

Leave a Comment