Menu for Change: Studenţii USAMV, încurajaţi să gătească doar cu produse locale

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj au învăţat să gătească doar produse locale în cadrul unei campanii derulate de Slow Food Transilvania. Campania se numeşte Menu for Change. Reprezentanţii acestei organizaţii spun că aceste produse sunt de bună calitate şi că ele reprezintă o alternativă sănătoasă la alimentele din import.

Timp de mai multe săptămâni, studenţii clujeni sunt îndemnaţi să consume doar produse locale, care sunt utilizate pentru prepararea unor alimente gustoase. Activiştii Slow Food Transilvania au invitat bucătari cunoscuţi, care i-au învăţat pe studenţi cum să pregătească supă de dovleac sau compot de gutui, spune iniţiatoarea campaniei din Cluj, Marta Pozsony.

 

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară este deschisă faţă de astfel de iniţiative, spune Lucian Cuibus, cadru didactic universitar. Studenţii au participat în număr mare la demonstraţiile de gătit şi la lecţiile referitoare la hrana sănătoasă, mai ales că în eveniment cu fost implicaţi doi bucătari cunoscuţi: ”chef” Nicolae Crăciun şi ”chef” Horia Simon.

 

Astfel de iniţiative ar putea fi extinse în viitor şi în celelalte universităţi clujene, spun activiştii mişcării Slow Food. Şi aceasta în contextul în care există preocupări tot mai intense legate de hrănirea sănătoasă şi sustenabilă. Experţii au calculat că 21 la sută din emisiile globale de gaze de seră sunt produse de producerea de alimente, 37 la sută de energie, 14 la sută de transporturi şi 11 la sută de industrie.

Related posts

Leave a Comment