Poștașii din toată țara au donat sânge care poate salva peste 200 de vieți

În luna aprilie, aproximativ 70 de angajați ai Poștei Române din mai multe județe ale țării au reușit să doneze la centrele județene de transfuzie sanguină peste 30 de litri de sânge. Prin contribuția lor, întreaga cantitate donată va putea acoperi nevoile medicale pentru salvarea a nu mai putin de 201 vieți.

Poștași din șapte județe ale țării, situate în zona istorică a Munteniei, au participat în pragul Săptămânii Mari a Paștelui Ortodox la o nouă etapă a campaniei “Donează parte din viața ta”, îndeplinind cu succes rolul de donatori activi de sânge.

Oficiul Județean de Poștă Vâlcea a avut cea mai consistentă prezență în cadrul acțiunii de donare, unde 24 de poștași au reușit să contribuie cu peste zece litri de sânge.

De asemenea, angajații Poștei Române din județul Olt au fost următorii donatori, într-un top al implicării în cadrul campaniei umanitare, prin participarea a 15 poștași, în timp ce alți 14 angajați ai Poștei Române au provenit din județul Gorj.

Acțiunea de donare a beneficiat și de sprijinul poștașilor din județele Dolj, cu 6 angajați donatori, Argeș, cu cinci donatori, prezențe ale donatorilor fiind înregistrate și la nivelul județelor Mehedinți și Dâmbovița.

Campania  “Donează parte din viața ta” a demarat în luna ianuarie a.c., ca primă acțiune de donare de sânge la nivelul operatorului național de servicii poștale. Până în luna aprilie, inițiativa a reușit să implice un număr de aproape 320 de angajați ai Poștei Române ca donatori activi, care au contribuit cu peste 140 de litri de sânge la salvarea de vieți omenești.

Proiectul social va continua pe tot parcursul anului, următoarea etapă a maratonului umanitar se va desfășura, din nou, la nivelul poștașilor din București și județul Ilfov.

CITEȘTE ȘI:

Poșta Română adunată într-un muzeu din Ardeal

Related posts

Leave a Comment